Diumenge, 28 d'abril de 2024
salut

L'onada de grip supera el pic epidèmic i actualment el nivell de transmissió és moderat

L’obligatorietat de dur mascareta als centres sanitaris s’allarga una setmana més per motius de "prudència"

Pallars Digital Pallars | 24 de gener de 2024 a les 10:15
Un home amb mascareta a la farmàcia | ACN
L'onada de grip ja ha superat el pic epidèmic i actualment el nivell de transmissió és moderat, segons el Departament de Salut. La incidència estimada és de 284 (240-328) casos per 100.000 habitants. No obstant això, s'ha detectat un augment de la incidència de grip en la població pediàtrica, la qual cosa podria indicar -igual que l'any passat- l'inici d'un segon pic d'aquesta infecció respiratòria. 

 
D'altra banda, la incidència de la Covid-19 es manté en descens i també ho han fet els ingressos hospitalaris. Finalment, el pic de la incidència del virus respiratori sincicial (VRS) és clarament inferior a l'any passat, per la qual cosa es manté la tendència de finalització de l'onada epidèmica actual.
 
Per evitar complicacions en cas de contagis, Salut ha fet una crida a vacunar-se de grip i Covid com a millor mesura de prevenció si no es tenen les vacunes al dia, i recorda que és accessible a tot Catalunya i a tota la població demanant cita a La Meva Salut, citasalut.cat o al CAP.
 

S'allarga l'obligatorietat de la mascareta

Tot i aquesta tendència, el Govern ha decidit allargar almenys durant una setmana més l'obligatorietat de dur mascareta a tots els centres sanitaris. La mesura va tornar-se a aplicar el passat 8 de gener després que les dades dels virus de la grip i la Covid-19 generessin inquietud als responsables sanitaris. Així i tot, amb la millora de la situació després de 15 dies, dur mascareta podria passar simplement a ser una recomanació.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació