Dissabte, 27 d'abril de 2024
salut

El Parlament demana al Govern que garanteixi els professionals als consultoris mèdics del Pallars Sobirà

Es tracta d’una proposta del PSC i Junts que ha estat aprovada a la comissió de Salut de la cambra catalana

Pallars Digital Espot | 24 de gener de 2024 a les 08:50
El CAP de Sort en una imatge d'arxiu | GSV
La comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta que insta el Govern a dotar els consultoris mèdics del Pallars Sobirà dels professionals necessaris per garantir l'assistència sanitària. L'escrit presentat pel PSC, amb una esmena de Junts, afirma que cal tenir en compte els increments de demanda pels canvis poblacionals durant els diferents períodes de l'any.

La diputada socialista per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Judith Alcalà, ha afirmat que "garantir l'assistència sanitària, de qualitat i proximitat, a les comarques rurals i, específicament, a tot el Pirineu és una qüestió de justícia social i territorial". Alcalà apunta que "estem en un moment en què no només cal revertir les retallades del passat, sinó garantir que no es tornin a repetir".
 
Judith Alcalà ha recordat que "la Direcció de l'Equip d'Atenció Primària del Pallars Sobirà va decidir l'any passat que el servei que es realitzava al consultori d'Espot durant els mesos d'estiu es concentrés als d'Esterri d'Àneu, Llavorsí i Sort. Una decisió que responia a la manca de personal sanitari en aquesta àrea".

 
En aquest sentit, la diputada ha apuntat que "parlem d'un municipi, Espot, que registra una població de 377 habitants, però que incrementa en períodes com l'estival, el que suposa un augment de la demanda familiar".

Així mateix, però, exposa que són poblacions "amb gent gran que necessita ser atesa de manera regular". Per això, ha dit, "municipis com Espot, així com la resta del Pirineu, han de tenir garantida l'assistència en salut durant tots els mesos de l'any".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació