Dissabte, 27 d'abril de 2024
govern espanyol

Jose Crespín visita el municipi d’Abella de la Conca i l’allotjament rural Terra del Congost

El subdelegat del govern espanyol a Lleida ha volgut posar en valor la ferma aposta del govern central per potenciar el sector turístic del país

Pallars Digital Abella de la Conca | 23 de gener de 2024 a les 10:20
El subdelegat ha visitat Abella de la Conca, on s'ha reunit amb la seva alcaldessa, Montserrat Gimó | Subdelegació del Govern
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha visitat aquest dilluns Abella de la Conca, on s'ha reunit amb la seva alcaldessa, Montserrat Gimó, amb qui ha compartit les inquietuds del municipi. Posteriorment, Crespín ha visitat les instal·lacions de l’allotjament rural i ecocamping Terra del Congost, situat al petit nucli de Castissent, al terme municipal de Tremp.

Crespín ha estat rebut per Andreu i Amber, impulsors d’aquest projecte basat en una autogestió sostenible i ecològica que ofereix als clients de diferents tipus d’allotjament envoltats de paisatge i natura. Segons el subdelegat, "es tracta d’un nou concepte de càmping centrat amb l’espai natural que genera una nova activitat econòmica basada en un turisme de noves experiències que té un gran potencial a les Terres de Lleida".
 

Crespín visitant l'allotjament Terra del Congost, a Castissent. Foto: Subdelegació del Govern

 
En el decurs de la visita, el subdelegat ha volgut posar en valor la ferma aposta del govern central per potenciar el sector turístic del país, tal com ho demostren les diferents convocatòries del programa Plans de Sostenibilitat Turística en Destí que .

Aquest ajuts s'han traduït, a la demarcació de Lleida, en una inversió de 7,47 milions d’euros per donar suport, tal com ha explicat, "a projectes relacionats amb la sostenibilitat, la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica i la creació d’infraestructures per a la gestió dels recursos naturals". Aquests plans estan finançats íntegrament amb fons econòmics del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Crespín ha recordat, en aquest sentit i a les portes d’una nova edició de Fitur, Fira Internacional del Turisme que se celebra a Madrid a finals d’aquesta mateixa setmana, que des de 2021 fins a 2023 el govern espanyol ha resolt la concessió de 1.858 milions d’euros destinats a projectes centrats en la sostenibilitat ambiental i la digitalització del sector turístic amb l’objectiu d’incrementar la seva competitivitat i qualitat de servei. Un dels motors econòmics de les Terres de Lleida és el turisme -ha dit el subdelegat- i "cal facilitar eines per fer possible iniciatives de futur i de cohesió territorial".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació