Diumenge, 28 d'abril de 2024
cinema

El Mostremp arriba a la 13a edició amb canvis importants en l'organització

L'Associació Amics del Cinema de Tremp es desvincula de la direcció de la mostra, que assumeix l'ajuntament

Pallars Digital Tremp | 15 de gener de 2024 a les 12:15
Inauguració del Mostremp l'any 2023 | Ajuntament de Tremp
La mostra de cinema rural al Pallars, el Mostremp, arriba enguany a la 13a edició amb canvis importants pel que fa a la seva direcció. L'Associació Amics del Cinema de Tremp ha decidit desvincular-se de l'organització del festival, ja que s'ha fet una proposta cultural "molt gran i costosa de gestionar" per un grup de persones voluntàries associades.

Lluís Roy, president de l'associació, ha explicat en declaracions a Pallars Digital que després de 12 anys organitzant el Mostremp, han decidit deixar-ho en un moment "on la mostra funciona i pot tirar endavant". Roy apunta al "desgast personal i a les moltes hores de dedicació" com a causes principals. "És una tasca que involucra els 12 mesos de l'any", afirma.
 
En aquest sentit, assenyala que han arribat a un punt "on es feia molt costós l'organització", i es mostren molt agraïts de què la mostra pugui continuar gràcies al treball de l'ajuntament. 

Des de l'entitat, no obstant, es vol continuar posant en valor el territori i el cinema i, per aquest motiu, continuaran organitzant el cicle de cinema independent El Projector a La Lira i faran tasques d'assessorament a l'ajuntament trempolí per poder dur a terme un Mostremp de qualitat. 
 

La 13a edició «torna als orígens»

Per la seva banda, l'Ajuntament de Tremp considera que el Mostremp "té entitat pròpia, és un revulsiu per la ciutat i la comarca, i cal continuar impulsant el cinema i l'entorn". Per tot plegat, s'assumirà l'organització i el 100% dels costos del festival des de la regidoria de Cultura.
 
Amb tots aquests condicionants, l'any 2024 arriba un Mostremp que torna als orígens amb les dates del 23 al 25 d'agost. L'edició d'enguany de la mostra ja ha començat a caminar i aquesta setmana s'han publicat les bases que regulen el concurs de curtmetratges de temàtica rural, dotat amb premis de 2.000 i 1.000 euros a la secció oficial.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació