Dissabte, 27 d'abril de 2024
mobilitat

La reclamació dels estudiants de les Valls d’Àneu arriba al Parlament

Junts demana al Govern mesures urgents per millorar el transport escolar pels alumnes que estudien a l’institut de Sort

Pallars Digital Valls d'Àneu | 12 de gener de 2024 a les 10:20
Un autocar de l'Alsina Graells aturat a Sort en una imatge d'arxiu | ACN
La reclamació dels estudiants de les Valls d'Àneu ha arribat al Parlament de Catalunya. Junts per Catalunya ha presentat una bateria de preguntes escrites al Govern on demana quines mesures urgents pensa prendre el Departament de Territori per revertir la situació del transport escolar entre Esterri d'Àneu i Sort, i que està provocant que els alumnes arribin a l'institut de Sort amb 15 minuts de retard.

 
En paral·lel, Junts ha registrat una proposta de resolució, que se substanciarà a la Comissió de Territori, i que insta el Govern adequar de manera immediata els horaris i les parades de la línia regular de l'Alsina Graells perquè els alumnes afectats de les Valls d'Àneu arribin puntuals a les classes.
 
Fins l'any passat, aquest transport estava coordinat pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà, però des de l'inici de curs aquesta gestió es fa directament des del Departament de Territori. Amb aquest canvi, la sortida de l'autobús d'Esterri d'Àneu s'ha endarrerit 20 minuts, de les 8h a les 8:20h, i fa parada a tots els pobles.

Junts demana mesures urgents al Departament de Territori i pregunta per què no s'ha planificat aquesta ruta perquè no causi aquest greuge als estudiants de les Valls d'Àneu. També s'interessa pel motiu pel qual ja no s'utilitza una línia exclusiva de transport escolar; quines assegurances donen cobertura al fet que menors d'edat utilitzin un transport públic on hi ha més usuaris, i si hi ha cap responsable que faci l'acompanyament.
 
A més, Junts pregunta per què es va comunicar als pares dels alumnes -a través del Consell Comarcal del Pallars Sobirà- que el servei es prestaria "amb les mateixes condicions" que s'estava fent i que els usuaris "no experimentaran cap canvi", respecte a la prestació, quan no ha estat així. Aquestes accions s'han dut a terme de forma coordinada amb el grup municipal de Junts per Esterri.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació