Diumenge, 28 d'abril de 2024
mobilitat

Els joves de les Valls d'Àneu que van a l'institut de Sort demanen adequar els horaris del transport per no arribar tard

El servei estava coordinat pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà, però ara la gestió la fa directament el Departament de Territori

Pallars Digital Valls d'Àneu | 11 de gener de 2024 a les 08:30
Alumnes esperant per pujar al bus a Esterri d'Àneu | M. Lluvich / ACN
Els joves de les Valls d'Àneu que cursen Batxillerat o cicles formatius a l'Institut Hug Roger III de Sort s'han trobat que, a la represa del curs escolar, els han canviat el servei de transport que utilitzaven. La línia que feien servir es coordinava fins ara des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, però ara la gestió la fa directament el Departament de Territori.

Després de 25 anys, l'operador del servei ha passat a ser l'Alsina Graells amb la línia regular que ja tenia en funcionament, la qual cosa suposa una diferència d'horaris que fa que els alumnes arribin tard a l'institut. Per tot plegat, els alumnes demanen millorar el servei. Des del consell comarcal han dit que la petició d'adequar els horaris ja s'ha fet i està en via de solució.
 
Fins ara el bus recollia els joves a Esterri d'Àneu a les 8h del matí i ara l'Alsina Graells surt a les 8:20h, fent parada a tots els pobles, ja que es tracta d'una línia regular. Anteriorment, el bus que prestava el servei solament parava a Escaló a recollir alumnes que anaven a estudiar a Sort.

Els joves han explicat que hi ha alumes que comencen les classes a les 8:45h i arriben amb més de quinze minuts de retard. En aquest sentit, reclamen una adequació dels horaris de la línia regular de l'Alsina Graells que permeti a la quinzena d'alumnes afectats arribar puntuals a l'institut.

 

Els pares reclamen una solució immediata

Mentrestant, els pares lamenten que Transports els va comunicar -a través del Consell Comarcal del Pallars Sobirà- que el servei es prestaria "amb les mateixes condicions" que s'estava fent i que els usuaris "no experimentaran cap canvi", però no ha estat així.

Per això, demanen que l'assumpte es resolgui de manera immediata. Creuen que s'hagués pogut preveure amb anterioritat i no esperar a l'inici de curs per detectar que els alumnes no arriben a l'hora de l'inici de les classes.


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació