Diumenge, 28 d'abril de 2024
sants innocents 2023

The Tyets planeja fer al Pallars la sardana més multitudinària del món

Els de Mataró volen mobilitzar més de 14.000 persones per ballar la popular "Coti x coti" en un indret del Pallars encara per concretar

Pallars Digital Escalarre | 28 de desembre de 2023 a les 10:40
Fotograma d'un del vídeoclip de The Tyets | The Tyets
ATENCIÓ: Aquesta notícia ha estat la innocentada que el diari Pallars Digital ha redactat pels Sants Innocents 2023
The Tyets, un dels grups catalans més populars del moment, vol aconseguir el rècord Guinness fent la sardana més multitudinària que s'hagi ballat mai, i es planteja fer-ho al Pallars. Segons ha pogut saber Pallars Digital, l'objectiu dels del Maresme és reunir el màxim de gent ballant el Coti x coti, la ja icònica cançó dels mataronins, que aquest 2023 ha apropat i popularitzat la sardana al gran públic.


Tot i que el lloc on es realitzaria l'esdeveniment encara no està confirmat, pendent encara de permisos, el Pallars té molts números per acollir-lo. En el cas de fer-se finalment a casa nostra, tot indica que els prats d'Escalarre que van acollir el Doctor Music Festival serien els escollits per les seves grans dimensions, però també pel record inesborrable que va deixar el festival de la vaca.

La idea de fer realitat la sardana més gran del món es remunta a la primavera, quan The Tyets van fer una publicació a Twitter on, fruit de l'èxit de la seva cançó, ja es plantejaven fer el rècord Guinness.
 
El que llavors va quedar en un comentari a les xarxes, es va recuperar i es va anar gestant el mes d'agost a Rialp, on el grup va actuar durant la festa major. Aquí va néixer aquest vincle entre els The Tyets i el Pallars, que seguirà el proper mes de juliol, recordem, amb la seva actuació al Talarn Music Experience.

La jornada festiva, segons ha pogut saber aquest diari, anirà més enllà de la ballada de sardanes. Està previst que Oriol de Ramon i Xavier Coca, líders de The Tyets, anunciïn l'emplaçament definitiu en les properes setmanes, però també més detalls sobre l'esdeveniment. S'especula, en aquest sentit, en que el grup faci una actuació per als assistents als prats d'Escalarre un cop assolit el rècord.


 

El repte: superar les 14.131 persones

Les ganes, la il·lusió i el talent hi són, però la fita no serà fàcil d'aconseguir. La sardana més multitudinària feta fins ara es va ballar el 4 de juliol de 1998 a Banyoles, on ni més ni menys que 14.131 persones es van reunir per ballar al voltant de l'estany. Una xifra que, segons les publicacions de l'època, va aconseguir inscriure l'efemèride al llibre Guinness dels rècords
 

Els prats d’Escalarre on està previst ballar la sardana més gran del món. Foto: ACN


Un altre precedent es remunta al 22 de juliol de 1992, quan es va dur a terme la iniciativa batejada amb l’eslògan La sardana més gran de la història. En aquella ocasió, però, l'acte va ser descentralitzat, i va consistir en una gran ballada simultània en 40 poblacions de Catalunya, Andorra i les illes Balears. Es calcula, en aquest cas, que hi van participar poc més de 10.000 persones.

El Pallars ja té experiència en inscriure actes multitudinaris al llibre Guinness dels rècords. El 16 de novembre de 2013, l'administració de loteria La Bruixa d'Or va reunir a Sort més de 1.600 persones vestides de bruixa. Caldrà veure si els The Tyets tenen prou força de convocatòria per aconseguir el seu particular rècord.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació