Dimecres, 29 de maig de 2024
treball

​Els bombers voluntaris del Pallars s'alcen contra les «condicions precàries» en les quals treballen

Han redactat un manifest que presentaran als polítics i l'estendran a la resta de Catalunya

Pallars Digital Sort | 18 de desembre de 2023 a les 16:53
Alcalà, parlant amb caps de parcs de bombers voluntaris del Pallars | M. Lluvich / ACN
Els bombers voluntaris del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà s'han reunit aquest dilluns a Sort on han presentat un manifest on posen en valor la seva tasca i on demanen acabar amb les "condicions precàries" en les quals treballen. El col·lectiu vol continuar prestant el servei, però amb les condicions de Seguretat Social inherents que comportaria la regularització de la seva figura com bombers, en el marc del que consideren "un procés de regularització laboral lògic i d'obligat compliment legal".


Segons Josep Maria Alcalà, president de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya, aquest fet enfortiria la capacitat del cos de Bombers al territori, alhora que "posaria fi a un greuge històric dels bombers malanomenats voluntaris". Alcalà creu que davant l'amenaça constant de despoblació que pateixen les comarques de muntanya i davant el context d'emergència climàtica creixent, s'ha de fer valdre la tasca com a bombers del territori.

El manifest ja s'ha presentat a alguns polítics i aviat es farà arribar a ajuntaments i consells comarcals perquè li donin suport i defensin el col·lectiu. Posteriorment, l'escrit i les reivindicacions s'estendran a la resta de Catalunya.
 

Enquesta al col·lectiu de bombers voluntaris

L'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya han realitzat el juny d'aquest any una enquesta sobre la regularització dels bombers voluntaris per part de la Generalitat. A l'enquesta hi van participar 702 persones i es van donar per vàlides 664 respostes.
 

Un bomber voluntari del Pallars amb el manifest redactat. Foto: M. Lluvich / ACN


El 94,4% dels enquestats estaria disposat a continuar treballant com a bomber de la Generalitat, amb sou i condicions socials dignes com a servidor públic, que pogués suposar fins i tot un canvi de la seva tasca actual. El mateix percentatge de respostes indica que estaria d'acord en regularitzar les places actuals de bomber voluntari escala activa en places laborals fixes a extingir, amb condicions de salari i prestació social dignes com a bomber fins a la reposició per jubilació en places de bombers funcionaris.

Per tant, es conclou que un nombre molt elevat de bombers voluntaris estan a favor de la regularització de les places de bomber voluntari a laboral, i predisposats a la seva laboralització en condicions dignes per seguir desenvolupant la seva feina com a bomber.


 Aquí pots llegir el manifest íntegre dels bombers voluntaris del Pallars


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació