Diumenge, 28 d'abril de 2024
turisme

El Pallars registra ocupacions d'entre el 85% i el 90% durant el pont de la Puríssima

El Parc Astronòmic del Montsec ha batut el seu rècord d'assistència per aquestes dates en els seus 15 anys de vida

Pallars Digital Pallars | 11 de desembre de 2023 a les 08:30
Uns esquiadors a l'estació de Port Ainé durant aquest pont | FGC
Satisfacció generalitzada i expectatives complertes en aquest pont de la Puríssima al Pallars. Gràcies a les nevades dels últims dies i el temps hivernal que ha permès fabricar neu artificial, les comarques pallareses han estat de les zones més beneficiades amb una ocupació del 85% en hotels i càmpings i un 90% al turisme rural.

 
Així mateix, la segona residència també ha estat "molt ocupada", segons el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juan Antonio Serrano, que ha afegit que el sector del comerç i la restauració també estan "satisfets". Les estacions d'esquí han venut uns 62.000 forfets, la major part a l'estació de Baqueira Beret.
 

El Pallars ha sigut una de les poques zones de l'Estat on l'esquí ha pogut obrir. Foto: FGC


"Ens hem de felicitar pel pont que hem tingut a les comarques de Lleida i especialment al Pirineu", ha dit Serrano. A més, ha afegit que el turista no només gaudeix de la neu, sinó també les fires gastronòmiques i la natura. "No necessàriament tots els turistes són esquiadors i han fet totes les activitats que es poden fer a la nostra demarcació", assenyala.

D'altra banda, el perfil de turista per excel·lència en aquestes dates és el nacional i de zones d'arreu de l'Estat com el País Basc, Madrid o València. "No és festiu a França i el turisme francès no s'ha mogut", ha conclòs Serrano.
 
 

Rècord al Parc Astronòmic del Montsec

Així mateix, també hi ha hagut afluència a altres zones turístiques de la demarcació com al Parc Astronòmic del Montsec, que ha batut el seu rècord d'assistència en un pont de la Puríssima en els seus 15 anys de vida.
 

Una de les úniques zones de l'Estat que ha pogut obrir pistes

Des de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) consideren "positiu" haver pogut obrir i oferir activitat cada dia en un context "difícil", on pocs complexos de l'Estat han funcionat durant el pont. Així mateix, asseguren que les activitats més enllà dels esports de neu també han tingut bona acollida i han ajudat a consolidar l'oferta de les estacions i reforçar el procés de desestacionalització.

 
Tot i que la falta de neu no ha impedit la inauguració de la temporada a Boí Taüll, Port Ainé, Port del Comte i Espot Esquí, els complexos dedicats a l'esquí de fons només han obert les portes com a estacions de muntanya. En aquest sentit, els esquiadors només han pogut practicar aquesta modalitat a la zona de Beret.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació