Dissabte, 27 d'abril de 2024
Salut

Tremp acull la primera Jornada de Salut Comunitària del Pirineu

L’objectiu és potenciar el treball en equip, fer dinàmica de grup i saber identificar vulnerabilitats

Pallars Digital Tremp | 1 de desembre de 2023 a les 11:15
La trobada se celebrarà anualment en una població diferent del Pirineu | ICS
Tremp va acollir el passat dimecres la primera Jornada de Salut Comunitària del Pirineu, organitzada per la Gerència de l'Alt Pirineu i Aran i els referents de Salut Comunitària del CAP de Tremp, amb la col·laboració de l'ajuntament i de l'entitat Reintegra-Alba Jussà.

 
La jornada tenia coma amb objectiu fer una dinàmica de grup amb tots els grups motors i referents de Salut Comunitària del Pirineu -com ara l’EAP Tremp, el de la Pobla de Segur i el del Pallars Sobirà- per aconseguir  potenciar el treball en equip, fer xarxa comunitària amb els agents externs de la població de Tremp i saber identificar la vulnerabilitat de quatre zones.
 
La dinàmica de grup ha estat una gimcana per les zones del Juncar, la Pedrera, el Casc Antic i la Font Vella, on els participants han conegut la seva història i les característiques de la població que hi viu. Posteriorment, la Sala Museu de l’Epicentre va acollir la presentació del programa Reintegra-Alba Jussà, a càrrec de la mateixa entitat.

I per finalitzar, cada EAP va presentar el seu Sociograma Comunitari, una eina que facilitarà a cada centre d’Atenció Primària conèixer quins agents externs o comunitaris en depenen, poder fer aliances amb aquestes entitats per encarar la recerca del diagnòstic de salut comunitari i determinar quin responsable de salut pertany a cada associació per treballar plegats per a la població. Aquesta Jornada se celebrarà de forma anual en una població diferent del Pirineu.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació