Dissabte, 27 d'abril de 2024
Sequera

El Govern demana a les estacions d’esquí que utilitzin el mínim d’aigua possible per fer neu artificial

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, afirma que "la imatge de pistes d'esquí fent neu és molt dolenta"

Pallars Digital Barcelona | 28 de novembre de 2023 a les 10:00
Imatge de Baqueira Beret, que va obrir la temporada dissabte passat | A. Mor / ACN
El Govern de la Generalitat ha demanat a les estacions d'esquí que utilitzin "el mínim d'aigua possible" per fer neu artificial. Concretament, la petició l'ha fet el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, aquest dilluns al programa Cafè d'Idees de La 2 de Televisió Espanyola.
 
En aquest sentit, Mascort també ha manifestat que "la imatge de pistes d'esquí fent neu és molt dolenta", especialment tenint en compte la greu situació de sequera que pateix actualment Catalunya.
 
 
El debat sobre els ajuts del Govern a les estacions per produir neu ha revifat durant les últimes setmanes, especialment després d'anunciar que deixaria de finançar les estacions d'esquí privades, i destinaria els diners a crear pisos socials al Pallars.

Tot i que la decisió va agradar els alcaldes beneficiats, aquells amb estacions privades com a veïnes van considerar-ho "un error". Opinaven, com l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó, que mentre el Govern retirava aquests ajuts, continuava finançant les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat, que qualificava de "deficitàries".
 
De fet, tal com lamentava el Sindicat d'Habitatge del Pallars Sobirà, aquest 2023 la Generalitat subvenciona les estacions d'esquí amb almenys 63 milions d'euros. Mentrestant, la plataforma Stop JJOO apuntava que la decisió de la Generalitat és "circumstancial" per la situació de sequera extrema.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació