Dissabte, 27 d'abril de 2024
dol

El Servei de Suport al Dol de Ponent comença a oferir els seus serveis a Tremp

L'entitat està especialitzada en l'acompanyament i suport a familiars i amics davant la mort d'una persona estimada

Pallars Digital Tremp | 24 de novembre de 2023 a les 10:00
Diversos corones de flors en un cementiri, en una imatge d'arxiu | J.M.O.
El Servei de Suport al Dol de Ponent ha començat a oferir els seus serveis a Tremp. L'entitat sense ànim de lucre, creada l'any 2002 a Tàrrega, està especialitzada en l'acompanyament i suport a familiars i amics davant la mort d'una persona estimada.

Actualment, ja actua en diferents seus que té a la província de Lleida, com ara a la mateixa capital, Balaguer, Alfarràs, Tàrrega, Mollerussa, Guissona i Cervera. Entre els seus objectius, Suport al Dol de Ponent busca acompanyar les persones en el procés de morir, així com les seves famílies en aquell moment i, després, en el procés de dol
 
En aquest sentit, volen "que cap persona se senti sola, incompresa o desatesa en l'etapa final de la vida o durant el procés posterior a la pèrdua d'un ésser estimat". Per aquest motiu, la seva tasca es basa en l'acció directa i periòdica als seus usuaris, a través de sessions individuals, teràpia de grup o activitats comunitàries.

També realitzen formació per a professionals, biblioteràpia, assessorament a entitats, serveis en línia, així com cerimònies de comiat. D'altra banda, l'entitat vol incidir en el món educatiu, fent pedagogia positiva de la vida i la mort a través del projecte Pedagogia positiva de la vida i la mort.
 
Aquesta iniciativa com a objectiu oferir eines i recursos tant al professorat com als alumnes i les seves famílies per tal de saber com actuar davant d'aquestes situacions, sovint traumàtiques per als més joves. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació