Dissabte, 27 d'abril de 2024
Meteorologia

Alerta per ventades aquest dimecres al matí al Pallars

S’esperen ratxes de més de 90 quilòmetres per hora, segons el Servei Meteorològic de Catalunya

Pallars Digital Pallars | 21 de novembre de 2023 a les 17:44
El cel rogenc marca pluja o vent | Cedida
Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla Ventcat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) d'un episodi amb fortes ratxes de vent a la zona del Pirineu i Prepirineu, on s'hi troben les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. El component del vent serà nord i afectarà sobretot cotes altes del Pirineu i el sector del cap de Creus i cap de Begur.
 
S'estima que aquest dimarts a la tarda hi ha possibilitat de vent superior als 90 quilòmetres per hora a les conques del Pirineu i Prepirineu i, a partir d'aquesta matinada i durant tot el dimecres, s'estendria a l'Alt i Baix Empordà amb una major intensitat. En el cas de les dos comarques pallareses, la major intensitat es donaria entre la matinada i el migdia de dimecres, segons les previsions del Meteocat.

A causa de la precipitació important de neu que es preveu fins dimecres al migdia al vessant nord del Pirineu, hi haurà la possibilitat del fenomen del torb
 

Crida a extremar les precaucions

Protecció Civil demana extremar precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

Avisen també que a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Recorden que tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació