Dissabte, 27 d'abril de 2024
literatura

El Pallars es consolida com a escenari de novel·la negra

‘Donde no llegan las sombras’ de Jordi Llobregat, i ‘El preu de la sang’, de Jordi Coll, estan ambientats a la Vall Fosca i la Vall de Cardós respectivament

Pallars Digital Pallars | 21 de novembre de 2023 a les 11:30
Portades de les dues novel·les | Destino / Penguin Llibres
El Pallars ja pot considerar-se com un escenari consolidat del gènere de novel·la negra. Dos novetats editorials, Donde no llegan las sombras (Destino) i El preu de la sang (Rosa dels Vents), tenen les comarques pallareses com a escenaris on es desenvolupa la trama, concretament la Vall Fosca i la Vall de Cardós.

La primera novel·la, de l'escriptor Jordi Llobregat, tracta sobre la desaparició d'una nena, un fet que causa alarma entre els diferents pobles prop del Parc Nacional d'Aigüestortes. Sense pares i vivint amb la seva tieta en una casa aïllada als boscos de la Vall Fosca, la Martina ha de patir l'assetjament dels seus companys de classe, fins que un dia, en sortir de l'escola, s'escapa i s'endinsa en un camí ocult. Qui investigarà el cas és l'exagent de policia Álex Serra, que descobreix una inquietant semblança entre la nena i la seva germana, també desapareguda.
   
Mentrestant, El preu de la sang, de Jordi Coll, també narra el cas d'una desaparició, en aquest cas de l'Alèxia, una nena de nou anys del poble de Sureny, al Pallars Sobirà. Tot el poble es disposa a buscar-la, però enmig del bosc troben enterrat i nu un noi degollat. En aquest cas, l'encarregada d'esclarir els fets és una inspectora dels Mossos d'Esquadra. 
   

El Farrera Negra comença aquest divendres

Precisament, Jordi Coll serà un dels convidats a la primera edició del festival de novel·la negra de Farrera, que comença aquest divendres 24 de novembre. L'autor participarà amb altres escriptors com Albert Villaró, Jaume Albert Ollé o Marta Alós en una taula rodona sobre novel·la pirinenca.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació