Diumenge, 28 d'abril de 2024
Cel fosc

Llavorsí canvia l'enllumenat públic per obtenir el segell «Starlight»

La instal·lació de les noves llums ha estat finançada pel Parc Natural de l'Alt Pirineu

Pallars Digital Llavorsí | 20 de novembre de 2023 a les 11:00
Un carrer de Llavorsí amb les noves faroles | Ajuntament de Llavorsí
L'Ajuntament de Llavorsí ha substituït l'enllumenat públic del poble per tal de combatre la contaminació lumínica. Tal com explica a Pallars Digital el seu alcalde, Josep Vidal, la instal·lació de les noves llums ha estat finançada pel Parc Natural de l'Alt Pirineu amb l'objectiu que el Pallars Sobirà pugui obtenir el segell Starlight.

Aquest certificat, recolzat per la Unesco, distingeix aquelles zones on es poden observar les estrelles gràcies a l'excel·lent qualitat del cel. Al Pallars, tant el Montsec com el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici gaudeixen d'aquest segell. Totes tenen en comí el fet d'estar allunyades de grans aglomeracions urbanes i per tenir una baixa contaminació lumínica.
 

Imatge de les obres al carrer la Farga. Foto: Ajuntament de Llavorsí.

 

Substitució de les canonades de fibrociment

D'altra banda, l'ajuntament també ha substituït les canonades de fibrociment de la xarxa d'aigua del carrer la Farga. Després d'aquesta primera actuació, el consistori també canviarà totes les canonades del municipi per d'altres de PVC. Tal com ha confirmat Josep Vidal, les obres tenen un cost de 60.000 euros i estan finançades pel pla de Salut de la Diputació de Lleida.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació