Dissabte, 27 d'abril de 2024
robatori

Accidentada fugida per la muntanya de Tor dels lladres d’un centenar d’aparells electrònics a Andorra

Els Mossos van detenir a la Val d’Aran quatre membres d'un grup organitzat que hauria robat telèfons mòbils i diversos rellotges d'alta gamma, valorats en uns 120.000 euros

Pallars Digital Pallars | 16 de novembre de 2023 a les 08:36
Vehicle dels lladres localitzat al coll de la Botella | Policia d'Andorra
Els Mossos d'Esquadra han detingut a Salardú, al municipi de Naut Aran, quatre homes de 20, 26, 29 i 31 anys, acusats d'haver robat en una botiga d'electrònica d'Andorra la Vella, i que posteriorment haurien fugit en un taxi pel port de Cabús, que volta per la muntanya de Tor, al terme municipal d'Alins.

Els fets es van produir pocs minuts abans de les cinc de la matinada de dimarts, quan els lladres haurien entrat a l'establiment trencant la porta de vidre amb l'ajuda d'un mall de grans dimensions i s'haurien endut un centenar de telèfons mòbils i diversos rellotges intel·ligents d'alta gamma, tot plegat amb un preu de cost aproximat d'uns 120.000 euros.

La policia d'Andorra va poder identificar els presumptes autors del furt, i a primera hora del matí va localitzar el seu vehicle abandonat al coll de la Botella, a poca distància de la frontera amb el Pallars Sobirà. Agents dels Mossos van trobar els sospitosos amb 85 telèfons mòbils, vuit rellotges i uns auriculars, els quals haurien arribat des del nucli de Tor. De fet, van ser localitzats a les 15h hores en un control que havien muntat al quilòmetre 33 de la carretera C-28.
 

Els mòbils van ser localitzats a l'interior d'un vehicle on anaven els quatre detinguts. Foto: Mossos d'Esquadra


En un primer moment i, a falta de determinar amb exactitud si es tractava del material furtat al Principat, els efectius policials els van arrestar com a presumptes autors d'un delicte de receptació, per la quantitat de dispositius que duien a sobre sense que els quatre homes poguessin justificar-ne la procedència.
 
Els detinguts passaran aquest dijous a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Vielha. Davant de la gravetat dels fets i dels indicis de criminalitat, s'ha emès una ordre judicial de detenció internacional amb extradició. Paral·lelament, la Interpol Andorra també ha emès les ordres de recerca i detenció internacionals, tal com marca el procediment en aquests casos. Tots ells estan acusats d'un delicte major de furt amb força sobre les coses i d'un altre d'associació il·lícita.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació