Dissabte, 27 d'abril de 2024
Cinema

«El mestre que va prometre el mar», la nova pel·lícula amb quàdruple participació pallaresa

Aquest dissabte s'estrenarà al cinema La Lira de Tremp i comptarà amb un col·loqui amb els quatre pallaresos implicats al film

Pallars Digital Pallars | 15 de novembre de 2023 a les 16:00
Fotograma del film dirigit per Patricia Font | Filmax
Aquest dissabte a les 19h arriba al cinema La Lira de Tremp la pel·lícula El mestre que va prometre el mar, un film de Patrícia Font que compta amb quàdruple participació pallaresa. En concret, la producció té com a director d'art al trempolí Josep Rosell, guanyador del Goya amb El Orfanato l'any 2008. 

També hi ha participat, com a guionista, Albert Val, amb arrels a Isona; Maria Armengol, d'Orcau, com a cap de vestuari, així com l'actor isonenc Ivan Caelles. Tots quatre, de fet, participaran en un col·loqui aquest mateix dissabte després de l'estrena de la pel·lícula a la sala de cinema trempolina, i que estarà moderat per Lola Abelló.
 
El mestre que va prometre el mar ha aconseguit posicionar-se com la millor estrena espanyola del passat cap de setmana. La pel·lícula ha aconseguit la millor mitjana per còpia de totes les estrenes de cinema espanyol i la quarta millor mitjana per còpia de tot el rànquing. Amb 83 còpies, la pel·lícula aconsegueix una mitjana per cinema de 1.471 euros. Des de la seva estrena el passat divendres 10 de novembre, la pel·lícula ha estat vista per gairebé 17.000 persones
 

Fotograma del film dirigit per Patricia Font. Foto: Filmax

 
El film ens submergeix en la història real d'Antoni Benaiges, interpretat per Enric Auquer, un mestre de Mont-roig del Camp (Tarragona), que abans de la Guerra Civil va ser destinat a l'escola de Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos. També és la història d'Ariadna (Laia Costa), una dona que busca les restes del seu besavi desaparegut en la guerra.

La pel·lícula està basada en el llibre Desenterrant el silenci: Antoni Benaiges, el mestre que va prometre la mar, de Francesc Escribano (Editorial Blume) i ha estat adaptat a la pantalla gran per Albert Val. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació