Diumenge, 28 d'abril de 2024
habitatge

El Sindicat d'Habitatge del Pallars Sobirà denuncia el «baix impacte» que tindrà la nova regulació dels pisos turístics

Consideren que a la comarca el topall de 10 habitatges turístics per cada 100 habitants no és suficient per resoldre la problemàtica

Pallars Digital Pallars | 15 de novembre de 2023 a les 10:30
Diversos activistes en favor de l'habitatge tallant la N-260 a Sort el passat mes de juny | Sindicat d'Habitatge del Pallars Sobirà
El Sindicat d'Habitatge del Pallars Sobirà ha denunciat el "baix impacte" que tindrà la nova regulació dels pisos turístics impulsada pel Govern. En un comunicat, consideren que el topall de 10 habitatges turístics per cada 100 habitants fixat pel nou Decret llei no és "suficient" per resoldre la problemàtica a la comarca.

 
"En una comarca de 7.200 habitants hi tenim 777 habitatges d’ús turístic declarats, a més dels lloguers il·legals no declarats", exposen. En aquest sentit, asseguren que la nova llei els limitarà a 720 d’aquí a 5 o 10 anys. Ara bé, lamenten que amb 777 habitatges turístics "la situació és urgent i dramàtica", i que trobar una casa per a viure tot l’any i arrelar al Pallars "és una odissea".
 
 
A més, manifesten que d’aquí 10 anys, amb fins a 720 habitatges turístics permesos pel Govern i els ajuntaments, "no haurem resolt res de res, i els pobles seguiran buits, amb 3 ó 4 cases obertes i desenes de cases buides, esperant que hi pugin turistes quatre dies a l’any", denuncien.

 
Per tot plegat, el Sindicat d'Habitatge considera que aquesta mesura, "tot i que possiblement útil en altres comarques, és insuficient a la nostra". En aquest sentit, afirmen que seguiran treballant i lluita per tal de garantir l'accés a una casa i una vida dignes al Pirineu.

Opinions com aquesta, però, no són exclusives del sindicat, ni tampoc del Pallars Sobirà. En altres indrets de Catalunya, diverses veus també han alertat de que aquesta regulació dels pisos turístics no tindrà tant impacte com l'anunciat i desitjat pel Govern.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació