Diumenge, 28 d'abril de 2024
crim de torallola

Conca de Dalt i la Pobla rebutgen el feminicidi de Torallola i convoquen una concentració de condemna

La manifestació tindrà lloc aquest dissabte davant el consistori poblatà, mentre que el de Conca de Dalt decreta un dia de dol oficial pel proper dilluns

Pallars Digital Conca de Dalt | 10 de novembre de 2023 a les 11:00
El poble de Torallola en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Conca de Dalt
Els ajuntaments de Conca de Dalt la Pobla de Segur han mostrat el seu rebuig al feminicidi d'una dona a Torallola, després que aquest dijous els Mossos confirmessin la identitat de la víctima i que es tracta d'un nou crim masclista.

 
En un comunicat, ambdós consistoris han expressat la seva solidaritat amb la família i l'entorn de la víctima, de 28 anys i originària de l'àrea metropolitana de Barcelona, el cadàver de la qual va ser trobat en una zona d'horts del poble.
 
 
Tal com resa en l'escrit, els regidors i regidores dels dos ajuntaments han expressat el seu rebuig contra qualsevol forma de violència masclista contra les dones, i manifesten el seu "ferm compromís de combatre-hi activament i de millorar-ne la prevenció".


En aquest sentit, han convocat una concentració i un minut de silenci davant del consistori poblatà per aquest dissabte 11 de novembre a les 12h del migdia. El de Conca de Dalt, a més, ha decretat un dia de dol oficial pel pròxim dilluns dia 13 per condemnar aquesta mort, que és la víctima número 14 per violència de gènere d'aquest any a Catalunya.
 
Després de confirmar-se el feminicidi, altres institucions com el Departament d'Igualtat i Feminismes, el Consell Comarcal del Pallars Jussà Comissions Obreres de Catalunya (CCOO) també han condemnat l'assassinat en respectius comunicats.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació