Dissabte, 27 d'abril de 2024
meteorologia

La borrasca Ciarán porta la primera emblanquinada de la tardor al nord del Pallars i emplena els rius

Les pluges constants també van deixar 100 litres per metre quadrat a la Torre de Capdella amb una caiguda generalitzada de les temperatures

Pallars Digital Pallars | 3 de novembre de 2023 a les 10:00
El paisatge de Port Ainé van canviar de color en només una hora | Port Ainé
Els efectes de la borrasca Ciarán s'han fet notar aquest dijous al Pallars. El temporal de tardor ha portat la primera emblanquinada important de la temporada al nord del Pallars Sobirà, i s'ha notat especialment a l'estació de Port Ainé on, en una hora, el paisatge ha canviat de color radicalment. En conjunt, l'entrada del fred i la baixada de la cota de neu han deixat gruixos de fins a vuit centímetres.
   
El temporal també ha dut sota el braç pluges constants. La Torre de Capdella ha registrat 100 litres per metre quadrat, Espot 51,5 i Sort 43,9, mentre que rius com el Flamisell o la Noguera Pallaresa s'han omplert i baixen amb força gràcies a les generoses precipitacions. Mentrestant, pantans com el de Sant Antoni resten a l'espera de rebre més aigua per mitigar la sequera, i la setmana passada ja van començat a notar l'efecte de les pluges de finals d'octubre.
 
D'altra banda, les fortes ratxes de vent també han sigut la tònica d'aquest dijous, i han arribat a superar els 100 quilòmetres per horaSalòria i al Montsec d'Ares. Segons el Meteocat, aquest divendres la intensitat no disminueix, i les ratxes estan sent especialment fortes a Espot (2.519m), on estan arribant als 96 km/h.

 
Tot plegat, amb una caiguda de les temperatures generalitzada. El fred ha entrat en tromba a les comarques pallareses, i ahir l'estació meteorològica de Salòria va registrar una mínima de -6,3ºC-6,2ºC a Espot i -5,3ºC Certascan. Uns registres que es mantindran durant aquest divendres i el cap de setmana, a excepció del diumenge, quan es podria produir un petit impàs.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació