Dissabte, 27 d'abril de 2024
feina

Els cursos de fusteria i jardineria programats per l’Ajuntament de Tremp conclouen amb èxit

El consistori finalitza aquestes dues formacions en el marc del programa “Treball als barris” i en prepara dues més per aquest mes d'octubre

Pallars Digital Tremp | 2 d'octubre de 2023 a les 11:57
Imatge dels participants al curs de jardineria | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp ha conclòs aquest passat mes de setembre dues formacions teòric-pràctiques per a persones a l’atur. Les propostes han estat, d’una banda, el curs Entendre la fusta i, per altra banda, el Curs bàsic en jardineria: manteniment de zones verdes, públiques i privades.

Ambdues formacions han tingut molt bona acollida i bona participació per part de l’alumnat. En total hi ha participat 34 persones, totes elles en situació d’atur actualment. Amb els coneixements adquirits, les perspectives d’ocupar-se augmenten, tenint en compte que tant el sector de la jardineria com l’industrial, concretament en el camp de la fusta, precisen de personal al Pallars al llarg de l’any.
 

Una de les sessions del curs de fusteria. Foto: Ajuntament de Tremp

 
En el cas del curs de fusteria, Sergi Sebastia ha estat l’encarregat de conduir les sessions i ho ha fet amb un enfocament teòric i pràctic sobre el procés de la fusta des de l’arribada de la matèria primera a la serradora fins a la fabricació de construccions prefabricades. I posant en valor el compromís en l’eficiència en la construcció i pel respecte amb el bosc.

En paral·lel, el curs sobre jardineria ha anat a càrrec de Daniel Martínez Puig, i ha permès identificar les diferents zones verdes dels jardins i el manteniment adequat per a cadascuna, també ha treballat en el reconeixement de les plantes més utilitzades en jardineria, com les gespes o els prats i l’ús de diferent tipus d'eines i maquinària. Aquesta proposta formativa ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials (AGBS) que ha cedit gratuïtament espais amb zones verdes i la maquinària necessària per realitzar les pràctiques.
 
A través del projecte Treball als barris, l’Ajuntament de Tremp vol incidir en la millora de l’ocupabilitat, tot oferint l’adquisició de coneixements bàsics en àmbits que tenen potencial per ocupar persones a la comarca del Pallars Jussà i veïnes. Així, al llarg del mes d’octubre, tindran lloc dues formacions més. En el primer cas, del 5 a l'11 s’ha convocat un curs de Pedra seca, per conèixer l’ofici de marger i aprendre a construir murs de pedra seca de manera tradicional, una tècnica mil·lenària que ha estat declarada patrimoni immaterial de la Unesco

I per últim, tindrà lloc del 16 al 20, el curs de Revestiments naturals per adquirir els coneixements de materials naturals i els seus beneficis per treballar en la construcció.  El requisit per poder accedir a les formacions és estar donat d’alta al Servei d’Ocupació de Catalunya. Les persones interessades es poden dirigir a l’Ajuntament de Tremp, per poder realitzar les inscripcions.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació