Diumenge, 28 d'abril de 2024
memòria històrica

«Érem feres»: el nou llibre sobre la Guerra Civil a partir dels diaris personals dels combatents

La investigació del pallarès Oriol Riart mostra l'experiència directa dels soldats que van viure el conflicte

Pallars Digital Pallars | 2 d'octubre de 2023 a les 10:15
Imatge de portada del llibre, amb tres soldats que van lluitar a la Guerra Civil | Pagès Editors
Ja és a les llibreries un nou llibre sobre la Guerra Civil Espanyola escrit pel pallarès Oriol Riart. Érem feres (Pagès Editors) recull l'experiència directa dels soldats que van viure el conflicte, i ho fa a través de 39 diaris personals i una lectura acurada de les impressions, les pors, les necessitats i les emocions que els combatents van deixar per escrit.

A partir dels textos, el lector podrà conèixer de primera mà qui eren aquells joves que van haver de lluitar a la primera línia de front. Es tracta, doncs, d'un testimoni imprescindible per sentir la veu d’aquells soldats que van participar en la Guerra Civil de 1936-1939. I és que els diaris, per als seus autors, són una eina fonamental per afrontar psicològicament la realitat de la guerra. 
   
Oriol Riart Arnalot (Esterri d’Àneu, 1978) és doctor en Història Contemporània, arxiver i fotògraf. Especialista en la Guerra Civil Espanyola, ha estudiat els vestigis bèl·lics dels municipis de Llavorsí i de Soriguera, ha dirigit el documental Valadredo (2011), emès per TV3, i ha treballat com a guia per diferents escenaris de la guerra al Pallars Sobirà.

Ha publicat també El patrimoni bèl·lic de Sant Joan de Vilamur (2021), Arxius i Guerra Civil (2020), Les falles al Pirineu (2016) i Itinerari d’una memòria enfrontada (2009). Actualment, és el responsable de l’Arxiu Històric de les Valls d’Àneu i de la Biblioteca Pública d’Esterri d’Àneu.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació