Diumenge, 28 d'abril de 2024
os bru

Depana recomana no filmar ossos de prop i reclama al Conselh d'Aran mesures de prevenció

Un vídeo enregistrat fa pocs dies per un boletaire a la Val d'Aran mostra un os a molt poca distància

Pallars Digital Vielha e Mijaran | 28 de setembre de 2023 a les 09:46
Captura del vídeo on es pot veure el plantígrad a poca distància | 3Cat
La Lliga per a Defensa del Patrimoni Natural (Depana), ha fet una crida a través de les xarxes socials a evitar la gravació i aproximació als ossos que hi ha al Pirineu. Tot plegat, després que en els darrers dies s'hagi viralitzat un vídeo on es pot veure un plantígrad a poca distància del boletaire que el filma.
   
En aquest sentit, l'organització ecologista també insta a les administracions, en aquest cas al Conselh Generau d'Aran, a fer un recordatori de les mesures que cal adoptar en cas que algú es trobi un os a la muntanya, que principalment passen per adoptar una actitud de prudència i distància sense molestar a l'animal.

 
Depana també ha demanat als Agents Rurals que adoptin mesures per foragitar aquest os tal com van fer al juliol amb un altre exemplar que freqüentava la carretera de la Bonaigua. En aquell cas, tal com van explicar els rurals a Pallars Digital, el jove plantígrad s'havia acostumat a la presència d'humans, però la seva curiositat suposava un risc per a la seguretat viària i de les persones.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació