Diumenge, 28 d'abril de 2024
medi ambient

Torna el «Mountain Calling»: les jornades de neteja i recollida de residus a les muntanyes d'Espot i Port Ainé

La tercera edició de la iniciativa mediambiental tindrà lloc el 30 de setembre i l'1 d'octubre

Pallars Digital Pallars Sobirà | 27 de setembre de 2023 a les 11:38
Diverses persones agrupant els residus recollits en una edició anterior del Mountain Calling | Parc Natural de l'Alt Pirineu
Aquest cap de setmana, torna el Mountain Calling, les jornades de neteja i recollida de residus a les muntanyes d'Espot i Port Ainé. El projecte, organitzat per Loser Surfers, pretén sensibilitzar a la població sobre la problemàtica de la brossa als rius i espais naturals de les comarques pallareses, finalment tindrà lloc els dies 30 de setembre i 1 d'octubre, tal com han informat des de l'organització.

Així, el dissabte 30 es durà a terme la recollida a Port Ainé. La jornada, que arriba a la tercera edició, donarà el tret de sortida a les 9h del matí amb un esmorzar i un briefing a l'Hotel 2000, mentre que la batuda s'iniciarà mitja hora després a la cota 1.650. A les 13h es realitzarà la separació i l'agrupament dels residus recollits, mentre que una hora després se celebrà un dinar popular i es farà la cloenda de la jornada.
 

Les jornades també vol fomentar la pràctica esportiva respectuosa. Foto: Mountain Calling

 
L'endemà, la jornada s'estructurarà de la mateixa manera a Espot, començant a partir de la cota 1.500. Enguany, s'han superat les 280 inscripcions, i l'organització ha hagut d'obrir un nou formulari per participar a les jornades. La iniciativa mediambiental, a banda de conscienciar sobre la necessitat de cuidar el medi ambient, també vol fomentar la pràctica esportiva respectuosa amb l'entorn i els "locals" que hi viuen.
 
A més, el Mountain Calling persegueix disminuir l'impacte humà a la natura, i treballa amb dos eixos d’actuació: retirant de manera directa els residus trobats i creant conscienciació social. "Cal fer petites accions per tal de sumar-nos a la causa i ajudar a millorar i cuidar el nostre planeta", afirmen des de l'organització.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació