Diumenge, 28 d'abril de 2024
joves

El Bus de la Festa del Pallars Jussà tanca la temporada amb una ocupació rècord

El calendari del bus ha inclòs 13 rutes i s’han transportat 1992 usuaris en total, un 7,5% més que l'any passat

Pallars Digital Tremp | 23 de setembre de 2023 a les 15:37
Joves a punt per pujar al Bus de la Festa a Tremp | Consell Comarcal del Pallars Jussà
Un any més, coincidint amb la Festa Major de Tremp, ha tancat el servei del Bus de la Festa. Enguany ho ha fet amb unes xifres d’ocupació que s’han mantingut a l’alça, seguint la tendència detectada a l’edició de 2022, estiu en què es va reprendre aquest servei després de l’aturada a causa de la pandèmia.

Enguany, en total, en les 13 rutes que incloïa el calendari, s’han transportat 1992 usuaris, el que suposa uns 153 usuaris per ruta de mitjana, és a dir, un increment de gairebé el 7,5% respecte l’edició anterior, que ja havia estat de rècord.

Aquests nivells d’ocupació demostren la bona acollida del servei per part de les persones joves, però també de les famílies, que veuen en el Bus de la Festa un complement necessari de cara a evitar riscos a la carretera i fer les festes més segures. Aquest increment d’usuaris ha obligat en diverses ocasions a duplicar i fins i tot a triplicar el nombre de viatges, principalment en l’horari de retorn de les 6h de la matinada.

Per fer front a aquest increment i per evitar les aglomeracions i els conflictes que se’n poguessin derivar, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, en les dues darreres edicions, ha reforçat el servei d’informació i control mitjançant un informador a peu de parada que ordena els diferents viatges, complementant així la tasca que habitualment es fa amb un xofer i un controlador dins del vehicle.

Aquest servei és impulsat per l’Oficina Jove del Pallars Jussà en col·laboració amb els ajuntaments i comissions de festes i el suport del cos de Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu de prevenir dels accidents de trànsit els dies de més afluència de joves a les festes majors pallareses.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Ramon Jordana, la bona acollida del bus posa de manifest, d’una banda, la necessitat d’un servei d’aquestes característiques, i d’una altra, la conscienciació del jovent respecte a la mobilitat segura.

Les festes més concorregudes aquest estiu al Pallars Jussà, pel que fa l’ocupació del bus han estat, per aquest ordre, les de Figuerola d’Orcau, Sant Romà d’Abella, Salàs de Pallars i la Pobla de Segur. Totes elles han superat els més de 200 usuaris i usuàries per nit.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació