Dissabte, 27 d'abril de 2024
turisme

Una incidència tècnica porta a tancar abans d'hora el telefèric de la Vall Fosca

La decisió s’ha pres després d’una valoració exhaustiva amb els tècnics d’Endesa, que segueixen treballant en la resolució de l'avaria

Pallars Digital La Torre de Capdella | 16 de setembre de 2023 a les 10:24
El telefèric va registrar 22.240 passatgers durant l'any passat | Ajuntament de la Torre de Capdella
L’Ajuntament de la Torre de Capdella ha hagut de prendre la decisió de finalitzar la temporada de telefèric abans del previst degut a una incidència tècnica. Malgrat no representar cap risc per la seguretat de la instal·lació i els passatgers, ni interferir en la realització completa dels trajectes, l'avaria impedia mantenir el calendari de viatges programats, que s'allargava fins el 30 de setembre.

La decisió s’ha pres després d’una valoració exhaustiva amb els tècnics d’Endesa, que segueixen treballant en la resolució d’aquesta incidència. Aquesta instal·lació, propietat d'Endesa i construïda per atendre les necessitats de transport de la central reversible de Sallente, es converteix, cada estiu, en l’ascensor i porta d’accés a una trentena d’estanys, nombrosos itineraris de senderisme i paisatges únics de gran bellesa dins l’entorn natural del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La gestió de la instal·lació en aquest període d’ús lúdic la realitza l’Ajuntament de la Torre de Capdella, després que la Direcció de Transports i Mobilitat certifiqui que reuneix totes les condicions de seguretat i funcionament necessàries per a passar a ús públic. La posada en marxa del telefèric es realitza després d’haver passat la seva revisió anual que inclou actuacions de manteniment ordinari mecànic i elèctric del dispositiu, el control de l’estat del cablejat, l’engreixat dels cables, i la comprovació de tots els elements de seguretat.

Aquest any, per exemple, s’han renovat les politges grans ubicades a l’estació superior. El funcionament d’aquesta instal·lació permet accedir als visitants a la tercera porta del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici donat que fa d’ascensor i permet salvar un desnivell de 450 metres. Les dades de visitants d'enguany no s'han fet públiques. L’any passat, el telefèric de la Vall Fosca va registrar la xifra de 22.240 passatgers.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació