Dissabte, 27 d'abril de 2024
Salut pública

En marxa un important operatiu antidroga dels Mossos d'Esquadra a Senterada

Ja hi ha almenys un detingut i s'han desmantellat tres plantacions a la zona, segons ha informat l'alcalde de Senterada, Antoni Toló

Jordi Ubach Llorens Senterada | 14 de setembre de 2023 a les 10:26
Els Mossos, en un desmantellament recent a Prades, al Baix Camp | Mossos
Els Mossos d'Esquadra estan duent a terme una operació antidroga en una zona boscosa molt propera a Senterada, on hi hauria una important plantació de marihuana. Per aquest operatiu, que va començar ahir dimecres i que continua en marxa aquest dijous, la policia catalana ha desplegat la Unitat de Protecció de persones i béns (ARRO), segons ha informat a X -abans Twitter- el periodista especialitzat Guillem Ramos-Salvat.
 
Els Mossos han confirmat a Pallars Digital l'existència d'aquest operatiu, però no han donat més informació sobre el cas, que es troba sota secret d'actuacions. Per la seva banda, i consultat per aquest diari, l'alcalde de Senterada, Antoni Toló, ha explicat que de moment s'han desmantellat tres plantacions de marihuana, que estarien situades a Senterada, a la Vall Fosca i a Sarroca de Bellera, i que ja hi ha almenys una persona detinguda.

 Actualització:

Toló també ha confirmat que un dels narcotraficants va aconseguir escapar i que ahir a la nit encara es trobava fugit. L'alcalde de Senterada ha detallat que des de l'ajuntament es manté el contacte directe amb els Mossos d'Esquadra per conèixer els avenços de l'operatiu, que continua actiu.

Cal recordar que la setmana passada els Mossos d'Esquadra van detenir sis homes i van desmantellar una important plantació de 2.800 plantes de marihuana en un bosc de Llagunes, al terme de Soriguera. Els detinguts havien habilitat diferents feixes en un barranc, on malvivien en tendes de campanya. El valor de les plantes, segons la policia, tindria un valor que superaria els 4 milions d'euros.
 
Els decomisos per cultiu de marihuana han augmentat exponencialment els darrers anys. Només aquest 2023, els diferents cossos policials han dut a terme a la demarcació de Lleida una vintena de batudes contra el cultiu de marihuana, en les quals s’han confiscat prop de 40.000 plantes, segons informa el diari Segre. Aquests operatius ja superen les confiscacions del conjunt del 2022, quan es van decomissar 23.285 plantes.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació