Diumenge, 28 d'abril de 2024
senderisme

Quatre punts del Pallars formaran part de la Ruta Joan Oró

Es tracta d’un itinerari obert, per a un públic familiar, que mostra els orígens de la vida mitjançant set punts de ruta a terres lleidatanes

Pallars Digital Pallars Jussà | 13 de setembre de 2023 a les 10:46
La consellera comarcal, Pilar Cases, i el president del Jussà, Ramon Jordana, rebent el distintiu de la ruta | Geoparc Orígens
Quatre punts del Pallars formaran part de la Ruta Joan Oró. Es tracta d'un itinerari per a un públic familiar, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, i que mostra els orígens de la vida mitjançant set ubicacions de les terres lleidatanes. Recentment, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Geoparc Orígens han rebut el distintiu de la ruta, que combina ciència i turisme mitjançant continguts en línia.

Les ubicacions pallareses que conformaran l'itinerari són el Parc Astronòmic del Montsec, el Pirineu Geological Open Museum, a Tremp, l'Estany de Montcortés i el Museu de la Conca Dellà. Totes elles rebran una sèrie de plaques commemoratives que reconeixen les respectives localitats amb l'objectiu de promocionar la ruta i la figura del científic Joan Oró i Florensa.
 
Quan el turisme i la ciència es donen la mà, els resultats poden ser espectaculars i força atractius per al públic familiar, tot obrint un complement de contingut científic al turisme convencional d’alt valor afegit. Això planteja la Ruta Joan Oró. L’origen de la vida, un viatge de més de 500 milions d’anys per conèixer com es va generar la vida a la Terra, des del seu sorgiment fins avui, viscut íntegrament des de les terres de Lleida.

Alhora, el recorregut, explicat punt per punt de forma compressible i divulgativa, és una excusa per difondre la figura d’Oró, descobridor de la síntesi de l’adenina, maó fonamental de l’ADN i del metabolisme cel·lular, en les condicions que regnaven a la Terra primitiva.
 
A banda dels punts del Pallars, la ruta també fa parada al Centre d’Interpretació del Montsec (Vilanova de Meià), el Mirador del Cretaci (Alt Urgell); i el conjunt rupestre de la Roca dels Moros (El Cogul, les Garrigues). En total, set punts de ruta per a completar emprant entre 2 i 3 dies de viatge.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació