Diumenge, 28 d'abril de 2024
Salut pública

Detenen sis homes i desmantellen una important plantació de marihuana a Llagunes

Els detinguts havien habilitat diferents feixes en un barranc on cultivaven 2.800 plantes de marihuana d'un valor que superaria els 4 milions d'euros

Pallars Digital Llagunes | 6 de setembre de 2023 a les 12:21
Imatge de la plantació intervinguda a Llagunes | Mossos
Els Mossos d'Esquadra han detingut al Pallars Sobirà sis homes, d'edats compreses entre els 25 i els 48 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal.
 
A finals de juliol, els Mossos van tenir coneixement d'una possible plantació de marihuana en una zona boscosa al costat de la població de Llagunes, al terme municipal de Soriguera. De manera discreta es van fer les primeres comprovacions i van confirmar la plantació, així com l'existència de sis tendes de campanya on viurien les persones responsables de la seguretat i del seu manteniment.

Les plantes es trobaven en diferents feixes desbrossades al llarg d'un barranc. També es va localitzar, per sobre de la plantació i enmig del bosc, el que s'anomena zona de vida amb sis tendes de campanya. A més a més, havien habilitat una altra zona on es preparava i assecava la collita.

Després de realitzar una sèrie de vigilàncies, i amb tots els indicis recollits, a primera hora d’ahir es va realitzar l'explotació de la investigació amb l'entrada i perquisició a la zona on habitaven els detinguts i el desmantellament de la plantació de marihuana. El dispositiu estava format per investigadors, agents de seguretat ciutadana, equips de l'ARRO i l'helicòpter.

Els agents van intervenir 2.800 plantes, de prop d’1,5 metres, amb un pes total de droga de 2.156 quilos i un valor que superaria els 4 milions d'euros. A més, els investigadors van localitzar documentació i cinc telèfons mòbils.
 

Imatge de les tendes on dormien els detinguts. Foto: Mossos


En el moment de l'entrada es van detenir tres homes i inicialment tres més van fugir pel bosc. Poc després, el dispositiu policial va permetre detenir-los. Els detinguts passaran properament a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tremp.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació