Diumenge, 28 d'abril de 2024
meteorologia

L'episodi de pluges deixa més de 100 litres i fortes ratxes de vent al Pallars Sobirà

Destaquen els 101,9 litres per metre quadrat que han caigut entre dissabte i aquest dilluns a la cota 2.500 d'Espot

Pallars Digital Pallars | 28 d'agost de 2023 a les 09:30
Núvols de tempesta sobre el terme de Sort, aquest cap de setmana | Lionel Pla
El canvi "brusc" de temps d'aquest cap de setmana ha deixat alts registres de pluja i fortes ratxes de vent al Pallars, especialment al nord del Sobirà. Durant aquests últims dies (inclòs aquest dilluns) en alguns indrets de la comarca s'han acumulat fins a 100 litres per metre quadrat. Una aigua més que benvinguda en el context de sequera que vivim.

Destaquen els 101,9 litres que han caigut entre dissabte i aquest dilluns a la cota 2.500 d'Espot; els 100,8Certascan, els 72,2 a l'Estany Gento, els 68 litres a la Bonaigua o els 34 de Tírvia. Tot plegat, acompanyat d'un fort vent, que aquest diumenge ha superat els 93 quilòmetres per hora a l'estació meteorològica de Salòria i ha fregat els 83 a Certascan.

A banda dels xàfecs i del fort vent, aquest darrer episodi també ha anat acompanyat d'una caiguda important de les temperatures, especialment al vessant nord del Pirineu. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), a les estacions de Salòria i Certascan s'ha assolit una mínima de -0,1 ºC.
 
L'incident més destacat i directament relacionat amb aquest episodi de mal temps és el rescat de tres excursionistes a Certascan, dos d'ells amb símptomes d'hipotèrmia greu. Precisament, la meteorologia ha impossibilitat que en l'operació de salvament -encara en marxa- hi hagin pogut participar els mitjans aeris, que no han pogut enlairar-se.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació