Dissabte, 27 d'abril de 2024
patrimoni

La Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp ja es pot visitar de manera virtual

La parròquia publica a la seva pàgina web el visor de Google Maps a través del qual és possible entrar al temple

Pallars Digital Tremp | 24 d'agost de 2023 a les 10:34
Vista de l'altar de la Basílica de Valldeflors | GSV
Des del passat mes de juliol, ja és possible visitar de manera virtual la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp. La parròquia trempolina ha publicat a la seva pàgina web un visor de Google Maps, a través del qual es pot accedir al temple, que data del segle XII, i conèixer tots els seus detalls arquitectònics.

Així doncs, i a través d'imatges en 360º, fetes per Lleida Tours, qualsevol persona té l'oportunitat de copsar i admirar la riquesa patrimonial de la basílica trempolina, refeta fins a quatre vegades al llarg de la seva història, i declarada Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) el desembre del 2006.
 

Entrada al temple, amb el retaule i la talla de la Mare de Déu de Valldeflors al fons. Foto: GSV

 
Entre els elements més destacats que es poden observar en la visita virtual hi ha, evidentment, l'ampla i alta nau del temple; també la Capella del Santíssim i el Retaule de Sant Bonifaci, on hi ha exposat el bust-reliquiari del patró de la capital del Pallars Jussà, així com l'imponent orgue barroc restaurat.
 
Ara bé, la imatge més potent, clarament visible des que s'accedeix per la porta de la basílica, és la talla de l'altra patrona de la ciutat, la Mare de Déu de Valldeflors, així com l'imponent retaule daurat que presideix l'altar.

 Visita virtual a la Basílica de Valldeflors de Tremp


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació