Diumenge, 28 d'abril de 2024
gossos d'atura

Llavorsí celebra aquest cap de setmana el 35è Concurs de gossos d'atura i la 13a Fira de l'Ovella

La fira tindrà lloc el dissabte a partir de les 11h mentre que el tradicional certamen se celebrarà l’endemà al Prat de la Coma

Pallars Digital Llavorsí | 18 d'agost de 2023 a les 09:10
Un pastor donant indicacions al seu gos durant una edició anterior del concurs | Ajuntament de Llavorsí
Llavorsí ja ho té tot llest per celebrar el 35è Concurs de gossos d'atura i la 13a Fira de l'Ovella aquest cap de setmana. La mostra donarà el tret de sortida el dissabte a partir de les 11h davant del càmping del poble, on fins a les 20h hi haurà paradistes i jocs de fusta gegants per als més petits.

L'ovella serà, evidentment, l'epicentre de la fira, i entre les 11:30 i les 18h els visitants podran gaudir també de diversos tallers dedicats a aquest animal. Una hora més tard, a les 12:30h hi haurà animació infantil i familiar, així com inflables terrestres, que també s'allargaran fins a la tarda. La fira culminarà amb l'espectacle itinerant de la companyia Xip Xap, titulat Transhumància.
 
L'endemà, diumenge, serà el torn del Concurs de gossos d'atura, que tindrà lloc al Prat de la Coma a partir de les 10:30h. Un minibús farà el trajecte de Llavorsí fins al prat cada 20 minuts, amb sortida al poliesportiu municipal. Al concurs hi participaran pastors amb els millors gossos d’atura provinents de França, el País Basc, el País Valencià, les Illes Balears i Catalunya.

D'altra banda, el certamen es divideix en dues proves: a la primera hi actuaran tots els gossos inscrits, normalment entre 10 i 15, i a la segona només els millors classificats. La primera prova es divideix en tres parts i es valora l'obediència del gos. L'animal ha de fer un recorregut amb banderoles i dues parades en un temps determinat.

Després, el gos ha de portar les ovelles al cercle i el pastor treure una esquella d'una de les ovelles. Per continuar, ha de fer passar les ovelles per la mànega acompanyat pel pastor i seguidament, amb l’ajut del pastor i una corda, els ha de fer entrar a la pleta. Finalment, a la segona prova, els gossos amb millor puntuació hauran de fer passar les ovelles pel portell, i després entrar-les a la pleta.
 

Imatge del cartell del Concurs de gossos d'atura. Foto: Ajuntament de Llavorsí



Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació