Diumenge, 28 d'abril de 2024
curses de muntanya

La Vertical La Bandera 2023 espera arribar als 150 participants aquest dissabte

La cursa de muntanya popular de la Guingueta d'Àneu va néixer fa set anys, i ja s'ha consolidat com una festivitat esportiva al poble

Pallars Digital La Guingueta d'Àneu | 16 d'agost de 2023 a les 09:30
Dos participants en una edició anterior de la cursa de muntanya | Cedida
La Guingueta d'Àneu celebrarà aquest dissabte 19 d'agost una nova edició de La Vertical La Bandera. La cursa de muntanya, totalment popular, va néixer arran del treball de recerca de Batxillerat de l'atleta Arnau Cases, i set anys després ja s'ha consolidat com una festivitat esportiva al poble.

La prova té un recorregut de només 1,2 quilòmetres, però això sí, amb 550 metres de desnivell positiu i un pendent mitjà de 43,5%. La primera edició va comptar amb uns 30 participants, i enguany ja s'ha superat el centenar, i es preveu arribar als 150, sumant-li la cursa infantil, que és la gran novetat d'aquest 2023.
 
 
Entre les 15:30h i les 16:30h hi haurà l'entrega de dorsals de la cursa infantil a l'Hotel Cases, mentre que la prova per a la canalla donarà el tret de sortida a les 16:30h. Posteriorment, entre les 16:46h i les 17:45h, els participants de La Bandera també podran recollir els seus dorsals, i la cursa començarà a les 18h. A les 19:30h s'estima que arribi el darrer corredor a la bandera, i entre les 20:30h i les 21h s'iniciarà el sopar al Càmping Vall d'Àneu.

Tal com expliquen des de l'organització, la cursa infantil és l'oportunitat per a la canalla de viure La Bandera, també corrent, en cas que no es vegin preparats per pujar amunt. A més, i mantenint la seva essència, tothom és benvingut a la festa. Així, qui no vulgui córrer també és convidat a animar assistint al sopar.
 
L'objectiu de La Vertical La Bandera és que vinguin famílies senceres per passar un gran dia d'esport i bon ambient. Tot i ser una cursa, el companyerisme i l'esforç, així com les anècdotes seran els plats principals, especialment durant el sopar, que serà la cirereta del pastís.

La inscripció a la prova té un cost de 18 euros i inclou una samarreta, la bossa del corredor, la cursa, i el sopar (primer i segon plat, postres i barra lliure). D'altra banda, qui no vulgui córrer pot venir a sopar per 12 euros.  


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació