Diumenge, 28 d'abril de 2024
esfondrament

Esterri de Cardós busca finançament per arreglar una esllavissada a la carretera de Ginestarre

L'actuació té un cost de 240.000 euros i l'ajuntament espera poder reparar-ho abans de l'hivern

Jordi Ubach i Tomàs Garcia Esterri de Cardós | 18 d'agost de 2023 a les 11:40
Estat actual de l'esllavissada | Ajuntament d'Esterri de Cardós
L'Ajuntament d'Esterri de Cardós està buscant finançament per reparar un esfondrament al poble de Ginestarre que dificulta el pas dels veïns. L'esllavissada es va produir a principis del passat mes de juny, i el consistori ja té un avantprojecte per reparar-ho, amb un cost total de 240.000 euros.

Tal com ha confirmat a Pallars Digital l'alcalde del municipi, Joel Orteu, el consistori ja compta amb 90.000 euros, adjudicats prèviament per a una actuació en aquell mateix tram de la carretera, que uneix Esterri de Cardós amb Ginestarre.
 

Estat del camí quan es va produir l'esllavissada. Foto: Cedida

 
D'altra banda, ja s'han demanat ajuts a la Generalitat i a la Diputació de Lleida per tal de cobrir el pressupost restant. De moment, el Govern els ha concedit 35.000 euros, mentre que hauran d'esperar fins al setembre per rebre resposta de l'ens provincial.

Malgrat que els tècnics afirmen que és segur passar amb el vehicle per la zona afectada, l'esvoranc ha generat preocupació als veïns del poble. Actualment, hi ha un pas de 2,70 metres, i només hi pot creuar un cotxe. Per girar s'han de fer uns 80 metres més de trajecte, i es tarda uns tres minuts més en girar al riu enlloc de fer-ho a la corba, segons explica Orteu.
 
La principal preocupació, però, és l'arribada de l'hivern, ja que la màquina llevaneus no tindrà espai suficient per passar a netejar la carretera, tal com exposa el batlle. Per aquest motiu, l'ajuntament espera poder començar les obres de reparació a partir de l'octubre si s'ha aconseguit trobar el finançament necessari.

A la lentitud pròpia de l'adjudicació d'aquest tipus d'ajuts se li suma que Esterri de Cardós és el municipi amb menys població del Pallars -compta amb uns 60 habitants-, i conseqüentment disposa d'un pressupost molt reduït. Els ajuts dels ens supramunicipals, doncs, són vitals i imprescindibles en aquests casos.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació