Dissabte, 27 d'abril de 2024
habitatge

L'Ajuntament de Tremp suspendrà les llicències d'habitatge d'ús turístic durant un any

La mesura, que s'aprovarà durant el pròxim ple, busca legislar millor aquesta activitat i garantir el dret a l'habitatge dels veïns

Pallars Digital Tremp | 25 de juliol de 2023 a les 08:29
Imatge d'uns habitatges del passeig del Vall de Tremp | Ajuntament de Tremp
El pròxim 31 de juliol, el ple de l'Ajuntament de Tremp aprovarà la suspensió de les llicències per a habitatges d'ús turístic en sòl urbà durant un any per regular-ne la implantació de nous. L'objectiu d'aquesta mesura és compatibilitzar els habitatges d'ús turístic amb la disponibilitat d'habitatge de lloguer i, per tant, garantir el dret a l'habitatge dels ciutadans i ciutadanes.

 
L'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, explica que amb aquesta suspensió de llicències "hem de poder regular millor la implantació de nous habitatges d'ús turístic i garantir que disposem d'una oferta de qualitat".
 
En aquests moments, a Tremp s'ha detectat falta d'oferta d'habitatge de lloguer i encariment de preus. A més, des de diferents sectors es demana la regulació dels habitatges d'ús turístic, i actualment n'hi ha 109 de registrats.

La Generalitat de Catalunya va aprovar un nou Decret de Turisme l'any 2020, el qual refon en un únic reglament tota la normativa vigent en l'àmbit del turisme. Aquest Decret regula els Habitatges d'ús Turístic, permetent a la propietat la cessió de l'habitatge directament o indirectament a tercers, a canvi d'una contraprestació econòmica per una estada de temporada i en condicions de disponibilitat immediata, per un període de temps continu igual o inferior a 31 dies. Aquesta normativa també preveu que cada ajuntament pugui regular aquesta activitat en el seu municipi.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació