Dilluns, 13 de maig de 2024
rescat

Els Bombers realitzen sis rescats de muntanya al Pallars aquest cap de setmana

El darrer ha tingut lloc aquest dilluns al matí a Lladorre després que un home es ferís una cama i passés la nit acampant amb el seu fill

Pallars Digital Pallars | 24 de juliol de 2023 a les 11:16
Un home ferit al peu sent rescatat aquest dilluns a Lladorre | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han realitzat fins a sis rescats de muntanya durant aquest cap de setmana al Pallars. Dos van tenir lloc dissabte, tres més el diumenge, mentre que el darrer s'ha produït aquest dilluns al matí a Lladorre.
 
Un pare i un fill han estat evacuats amb helicòpter després de passar la nit als estanys en una tenda de campanya, i arran de que el primer es ferís a la cama. L'avís es va donar a les 21:31h d'aquest diumenge, i tal com informen des del cos, tots dos anaven ben equipats, duien menjar i aigua i han pogut acampar amb seguretat.
 
Dissabte, el primer rescat va tenir a la Torre de Capdella, dins del Parc Nacional d'Aigüestortes. L'avís es va donar al voltant de les set del matí, i dues persones amb febres altes que no podien continuar la ruta amb ser evacuades amb helicòpter. La tarda del mateix dia, dos altres excursionistes ferits al peu van ser rescatats al municipi d'Espot.
 
El diumenge al voltant de les 11 del matí, els Bombers van atendre un motorista accidentat al municipi de Baix Pallars que havia patit una fractura a l'espatlla. Per altra banda, a les 16:06h, es va rebre l'avís per un home amb una distensió de lligaments a l'estany de Sotllo, a Alins. Menys d'una hora més tard, també es va haver d'actuar en el rescat d'una dona que havia sofert un esquinç al turmell a la cascada de Ratera, al municipi d'Espot.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació