Dissabte, 27 d'abril de 2024
turisme

Periodistes alemanys visiten el Pallars per promocionar el senderisme i la festa de les falles

Entre els indrets escollits destaquen la Ruta del Cinquè Llac, el ràfting o el Parc Natural de l'Alt Pirineu

Pallars Digital Pallars | 28 de juny de 2023 a les 09:14
Els periodistes caminant pel Parc Nacional d'Aigüestortes | Ara Lleida
Un grup de vuit periodistes que pertanyen a diferents mitjans de comunicació de premsa, ràdio, televisió i Internet d'Alemanya han visitat del 13 al 18 de juny el Pallars i el Pirineu en un viatge de premsa que porta per nom La Màgia del Foc a les Muntanyes, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. L'objectiu del viatge és posicionar al mercat alemany la diversitat de l'oferta turística del Pirineu de Lleida, i de manera prioritària l'oferta de senderisme, a partir de l'element d'atracció que és la festa del Foc i de les Falles del Solstici d'estiu.

Els periodistes han pogut gaudir de diferents rutes de senderisme pel territori, degustar els productes agroalimentaris i conèixer l'oferta patrimonial i cultural del Pirineu i viure en directe, el divendres 16 de juny, la baixada de falles a Durro, a la Vall de Boí. Els dies anteriors i també posteriors han tingut ocasió de conèixer els preparatius de la baixada als diferents indrets del Pirineu amb la crema de les Falles i dels Haros a la Val d'Aran, a més de la resta de recursos turístics del Pirineu.
 

Dos dels vuit periodistes durant la visita a Aigüestortes. Foto: Ara Lleida

 
El viatge de premsa ha estat organitzat per l'Oficina Espanyola de Turisme de Frankfurt i pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida en col·laboració amb l'ACT i els respectius patronats de turisme dels consells comarcals de l'Alt Pirineu que han rebut la visita, així com de Torisme Val d'Aran.

Entre els assistents al viatge hi ha dos membres de la televisió Hessicher Rundfunk, una de las cadenes membres de la cadena pública nacional alemanya ARD, que hi participaven amb la finalitat de produir un programa de viatges de 45 minuts sobre el Pirineu de Lleida, i per aquest motiu han fet una extensió de l'estada, que es perllongarà fins al 21 de juny, per donar una visió més àmplia de les possibilitats que ofereix el Pirineu de Lleida. Entre els indrets que també ha visitat l'equip de televisió destaca la Ruta del Cinquè Llac al Pallars Jussà, la pràctica del ràfting al Pallars Sobirà i la visita al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

En el viatge de premsa, al marge dels reporters de la televisió Hessicher Rundfunk, que elaborarà un programa de viatges que és seguit setmanalment per 1,2 milions d'espectadors, hi han participat representants de quatre diaris i revistes alemanys que en conjunt sumen uns 850.000 exemplars de tirada, així com una periodista d'un mitjà digital de viatges que té 5,5 milions de seguidors a l'any i un membre d'una cadena de ràdio regional amb uns 260.000 oients.
 
En concret, els professionals que han participat d'aquesta acció de comunicació formen part de l'equip de redactors i col·laboradors de suports de premsa com ara Rhein-Zeitung (diari regional d'Alemanya central); Tagesspiegel/Potsdamer Neueste Nachrichten, rotatiu de Berlín i entorn; Deutsches Ärzteblatt, revista per a metges de tot Alemanya; la revista digital de viatges online mortimer-reisemagazin, i la ràdio Saarländischer Rundfunk.

Alemanya, amb les dades d'abans de la pandèmia, és el tercer mercat emissor en importància per a les comarques de Lleida amb un 8 % aproximadament del turisme estranger, després de França i el Regne Unit, que ocupen els dos primers llocs.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació