Dissabte, 27 d'abril de 2024
selectivitat 2023

La pallaresa Alèxia Escudero, segona millor nota de la selectivitat a Lleida amb un 9,7

La jove d’Araós, estudiant de l'Institut Hug Roger III de Sort, té "molt clar" que estudiarà matemàtiques

Pallars Digital Araós | 26 de juny de 2023 a les 08:40
Fa més de dos setmanes, Escudero va quedar tercera en la prova estatal de Matemàtiques | Cedida
La pallaresa Alèxia Escudero, de l'Institut Hug Roger III de Sort, ha obtingut la segona millor nota de la selectivitat a Lleida, amb un 9,7. La jove d'Araós té "molt clar" que estudiarà matemàtiques, tot i que ha reconegut haver tingut una mica de nervis els dies previs a la selectivitat.

Un cop va acabar els exàmens, i comprovar que li havien anat bé, ja confiava treure una "molt bona nota". Les assignatures optatives científiques són les que li van anar "millor" i reconeix que la resta "una mica menys", tot i al final treure també molt bones notes.

Des de ja fa molts anys l'Alèxia sap que vol cursar la carrera de matemàtiques, però tenia nervis per si no aconseguia la nota de tall, perquè "és molt alta", ha reconegut. Amb els bons resultats de la selectivitat assolits, però, ha comentat que "ara sí que entraré". 

Dir que les matemàtiques són el seu fort seria quedar-se curt. La passada primavera, Alèxia Escudero va obtenir la medalla de bronze en l'olimpíada matemàtica espanyola, igual que l'any passat, i aquest any ha obtingut la medalla de plata a la olimpíada internacional femenina. Per altra banda, també ha passat pel conservatori de música i és una gran jugadora d'escacs.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació