Divendres, 19 d'abril de 2024
agents rurals

Més de 60 denúncies al Pallars durant la campanya de control de circulació motoritzada als espais naturals

L'objectiu és salvaguardar l'entorn natural i diverses espècies protegides com el gall fer

Pallars Digital Pallars | 6 de juny de 2023 a les 11:14
Un agent rural al costat d'un cartell que limita o prohibeix la circulació amb motor | Agents Rurals
Els Agents Rurals han iniciat una campanya per controlar la circulació motoritzada a l'Alt Pirineu. L'objectiu és salvaguardar els espais amb protecció especial com el Parc Nacional d'Aigüestortes o el Parc Natural de l'Alt Pirineu. En aquests llocs s'han establert zones amb senyalització que limita o prohibeix la circulació.  
Així mateix, aquestes limitacions serveixen per protegir l'entorn natural i les espècies que hi viuen. Un dels exemples més clars és del gall fer, en perill d'extinció, i una espècie que necessita màxima tranquil·litat en el moment de la reproducció. Des de l'inici de la campanya, al mes de gener, els agents han efectuat més de 60 denúncies a usuaris de vehicles que han traspassat aquestes limitacions.

Tal com ha confirmat a Pallars Digital la cap regional dels Agents Rurals a l'Alt Pirineu, Anna Servent, la gran majoria s'han produït al Pallars Sobirà. Entre els motius de les infraccions, explica, destaquen la circulació per pistes amb limitació temporal, però també s'han sancionat vehicles que no poden circular en algunes zones, com per exemple les motos.

La campanya és específica d'aquest 2023, i segons Anna Servent s'allargarà durant tot l'any per veure quina és l'afluència, i quines pistes tenen més incidència, especialment durant l'estiu, quan el nombre de visitants augmenta. "Durant l'hivern, explica Servent, "hi ha moltes més limitacions, amb pistes tancades, ja que la fauna és molt més sensible".



Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació