15 d'abril de 2024
artesania

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda presenta a Tremp el projecte «Rutes Artesanes de Catalunya»

L'Alt Pirineu i Aran té 188 artesans acreditats i s'ha fet una crida a la resta de professionals a demanar el carnet

Pallars Digital Tremp | 2 de juny de 2023 a les 09:11
Els responsables del Consorci de Comerç amb diversos artesans de l'Alt Pirineu, aquest dijous a Tremp | M. Lluvich / ACN
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda disposa a l'Alt Pirineu i Aran de 188 artesans acreditats de manera voluntària. Aquest carnet reconeix el domini tècnic, de qualitat i disseny d'un o més oficis artesanals i ofereix un conjunt de serveis i facilitats per a les persones titulars del carnet. A Catalunya les acreditacions arriben a les 8.301.

Xavier Villas, responsable de l'Àrea d'artesania del CCAM, ha animat als artesans que encara no s'han acreditat a fer-ho pels avantatges que suposa pel sector. Aquest dijous han presentat a Tremp el projecte Rutes Artesanes de Catalunya. Es tracta d'una iniciativa de promoció artesanal, cultural i turística que actualment agrupa en nou rutes.
 
El projecte, que consta d'una guia en format web, un distintiu identificatiu de les Rutes Artesanes, i d'una campanya de difusió que és una plataforma de foment de l'artesania vinculada al turisme sostenible, de proximitat, cultural i experiencial.

La guia digital inclou a hores d'ara nou itineraris que cobreixen zones geogràfiques com les comarques de Tarragona, Terres de l'Ebre, Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, Barcelona Ciutat, o les comarques de Girona. Són rutes on descobrir museus, centres d'interpretació i tallers vinculats a l'artesania, itineraris també per gaudir del paisatge, la natura i de la gastronomia de Catalunya, i activitats artesanals, lúdiques i esportives pròpies de cada territori.

Ruta artesana per l'Alt Pirineu i Aran

 
La directora Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Agnès Russiñol ha presentat al sector artesanal i turístic de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran la guia digital del projecte, i l'itinerari i el documental. Un tram que descobreix els productes autòctons i oficis de la zona i recorre Llaràs, Llavorsí, Araós, Alins i Esterri d'Àneu per conèixer l'art de la llana de l'ovella Xisqueta, el centre d'Herbes de l'Alt Pirineu i el cultiu d'herbes aromàtiques per fer sabons o productes cosmètics. A més, fa un viatge per la Vall Ferrera i per les seves antigues mines de ferro i carbó per conèixer la seva comunitat de forjadors. La ruta descobreix també la fusta i la cistelleria d'avellaner que es fa a Esterri d'Àneu.
 


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació