Dissabte, 20 d'abril de 2024
sequera

Castell de Mur treu el Sant Crist durant l'aplec per demanar que plogui

La pregària va tenir un cert efecte i van caure algunes tímides precipitacions

Pallars Digital Castell de Mur | 8 de maig de 2023 a les 10:25
El Sant Crist de Castell de Mur durant la pregària | Darío Albert
Castell de Mur ha celebrat aquest diumenge el seu tradicional aplec amb gran afluència de públic. L'amenaça de mal temps no ha impedit que les banderes dels municipis del pabordat es reunissin al peu de la fortalesa, en una jornada festiva marcada també per una novetat força curiosa.
 
Davant la persistent sequera i l'evident necessitat de pluges, els veïns del municipi van decidir treure la figura del Sant Crist aprofitant la celebració de l'aplec. La talla, restaurada després de la Guerra Civil i que es guarda a la col·legiata de Mur, va ser utilitzada durant la pregària precisament per demanar que plogués.
 

Els veïns de Castell de Mur portant el Sant Crist. Foto: Darío Albert


Una demanda que sembla que va tenir efecte, ja que algunes tímides precipitacions van fer acte de presència poc després a la zona, les quals no van interrompre, però, els diferents actes programats durant l'aplec.
 
Malauradament, la sequera continua, tot i que s'esperen més pluges durant aquesta setmana. L'aigua d'aquests darrers dies s'ha agraït, però s'hauria de produir un veritable miracle perquè la situació canviés radicalment.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació