Curses de muntanya

Vilamur viu una estrena vibrant de l'«Skyrace Pic de l’Orri» amb més de 300 participants

Virginia Pérez i Pere Aurell es van imposar a la distància llarga, mentre que Eli Gordón i Raul Butaci van inaugurar el palmarès a la curta

Pallars Digital Soriguera | 8 de maig de 2023 a les 09:45
Virginia Pérez, guanyadora de la distància llarga en categoria femenina | Roger Correm
L’Skyrace Pic de l’Orri ja és una realitat. Aquest passat dissabte la vall de Siarb i el pic de l’Orri han consagrat aquesta nova cursa, que va aplegar més de 300 participants en la seva primera edició, i on van poder gaudir dels paisatges del Pallars Sobirà. La competició va estar marcada per unes bones condicions meteorològiques a alta muntanya, que es van convertir en un migdia càlid a cotes mitjanes i a Vilamur. Així i tot, la cursa es va desenvolupar amb absoluta normalitat i amb prou feines penes va haver-hi abandonaments o incidències.

A la línia de sortida d’ambdues distàncies (de 50 i 25 quilòmetres) hi havia un bon grapat de corredors de nivell, com es va acabar comprovant al llarg de tot el recorregut, en què hi va haver bastants canvis de posició entre uns quants d’ells. En la distància llarga, un grup de cinc corredors format per Pere Aurell, Lluís Ruiz, Ivan Moreno, David Prades i Victor Mier es va escapar de bon principi i va protagonitzar una bonica lluita per la victòria masculina.

Pere Aurell, campió als 50 quilòmetres, arribant a la meta. Foto: Ruben Fueyo

Pere Aurell va fer bons els pronòstics de favorit i se la va endur amb un temps de 5 hores i 40 minuts. A tan sols 2 minuts, Lluís Ruiz entrava a meta, mentre que Ivan Moreno tancava el podi a menys de 7 minuts. En l’apartat femení, victòria incontestable de Virginia Pérez, que amb un temps de 6 hores i 21 minuts va acabar en novena posició general. Ona Sociats, segona, i Ana Fernández, tercera, van mantenir un duel apassionant fins al final, que es va resoldre per tan sols 3 minuts de diferència.

La cursa curta no es va quedar enrere i va regalar als presents un espectacle digne d’una edició inaugural. Raul Butaci i Genís Porqueras van liderar la cursa plegats durant 20 quilòmetres, quan el corredor romanès Butaci va fer un canvi de ritme definitiu que li va permetre guanyar la cursa per un estret marge de 33 segons. Pol Morell va entrar en tercera posició després d’una gran cursa molt sòlida i una lluita amb Pol Rodríguez que es va resoldre per 16 segons. La cursa femenina va estar oberta durant molts quilòmetres, ja que hi va haver canvis constants en el lideratge. Finalment, després d’una remuntada, Eli Gordón es va imposar a Lorena Cubillas, segona, i Laura Colmenero, que tancaria el podi.

Des de l’organització es mostren "molt satisfets" amb la resposta de tothom, des dels més de 80 voluntaris fins als corredors, que van poder gaudir d’un esdeveniment de muntanya en un entorn privilegiat com el Pirineu català.