Dissabte, 4 de maig de 2024
dansàneu

El 32è Dansàneu s'erigeix com a altaveu principal dels 40 anys del Consell Cultural de les Valls d'Àneu

Queralt Lahoz, Toti Soler, Maria Coma i una exposició d'Oriol Vilapuig seran alguns dels plats forts del Festival de Cultures del Pirineu

Pallars Digital Lleida | 4 de maig de 2023 a les 08:15
La presentació del 32è Dansàneu ha tingut lloc aquest dimecres a l'Institut d'Estudis Ilerdencs | Dansàneu
La 32a edició del Dansàneu, el Festival de cultures del Pirineu, es consolidarà del 21 al 30 de de juliol com a pulmó cultural de les Valls d’Àneu en una edició que assoleix l’adjectiu d’"extraordinària", ja que celebrarà el 40è aniversari de la fundació de la seva entitat organitzadora: el Consell Cultural de les Valls d’Àneu.

El Festival, que continua centrant els seus esforços a consolidar un relat de fons que defuig les massificacions i que uneix contemporaneïtat amb tradició, s’ha presentat aquest dimecres en roda de premsa a Lleida, a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, on ha donat a conèixer la seva programació. En total, 32 propostes -entre dansa, música, teatre, natura, literatura i audiovisual-, 17 de les quals són gratuïtes.

 
La directora del Dansàneu, Rut Martínez, afirma que "enguany assumim el repte il·lusionant de fer-nos més pròximes que mai a la ciutadania aneuenca i d’arreu amb una proposta molt diversa des del punt de vista disciplinari". Aquesta, explica, "aglutina noms clau de l’escena nacional, així com projectes d’un alt valor patrimonial com és el cas de l’exposició inaugural produïda pel MNAC amb gravats de piques baptismals de l’artista Oriol Vilapuig".
 
D'altra banda, el Festival estrena enguany sis nous espais als pobles de GavàsEspot o a la Central Hidroelèctrica d'Esterri d'Àneu, entre altres. Pel que fa a les propostes, Queralt Lahoz, Toti Soler o Maria Coma també seran alguns dels plats forts de l'edició. 

Així mateix, el Dansàneu ha ampliat el suport a la creació a través d'un programa de residències que inclou fins a set projectes. Aquestes propistes inclouen, entre altres, la peça coreogràfica resultant del treball de la companyia de Miquel Barcelona a ROJOS, o els projectes d'Aimar Pérez Galí, Víctor Pérez, Adrián Vega, i Marina Pravkina o la producció Condens de Magí Serra.

Per la seva banda, el president del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, Ferran Rella, ha declarat que volen "reivindicar la singularitat de la nostra localització per tal que s'entengui el Dansàneu com un espai i moment únics". Rella també ha destacat les iniciatives destinades a mostrar el patrimoni cultural i natura aneuenc en tota la seva esplendor, "sense renunciar a la seva ruralitat, tradició i memòria", assenyala.
 

Entrades a la venda

 
Les entrades per als espectacles de pagament s'han posat a la venda aquest mateix dimecres, amb preus que van dels 12 als 25 euros, i que inclou descomptes de més del 30% per a la compra anticipada. Així mateix, els aforaments del festival continuaran sent mitjans i petits per tal de garantir una experiència cultural "pròxima i de qualitat".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació