Dimecres, 8 de maig de 2024
SANT JORDI 2023

El Pallars celebra un Sant Jordi festiu i multitudinari

Els carrers de les principals poblacions pallareses s’han omplert en una diada que ja va començar el dissabte, i que ha situat els autors locals com els més venuts

Tomàs Garcia i Jordi Ubach Pallars | 24 d'abril de 2023 a les 12:17
La Rambla Doctor Pearson plena de gom a gom aquest diumenge | Jordi Ubach
El Pallars ha celebrat aquest diumenge un Sant Jordi festiu i multitudinari. Els carrers de les principals poblacions de les dues comarques s'han omplert de gom a gom, en una diada que ja va començar el dissabte i en dies anteriors amb la celebració de diferents activitats com presentacions de llibres i concerts, entre d'altres.

Les estrelles del dia 23 van ser, com ja és habitual, les nombroses parades de roses i de llibres, aquestes últimes plagades de les múltiples novetats editorials amb accent pallarès, i que han sigut un dels principals pols d'atracció del públic. De fet, l'escriptor Pep Coll ha sigut un dels autors més venuts a tota Lleida amb la seva darrera novel·la, La llarga migdiada de Déu.
 

Una parada de llibres de Sant Jordi, aquest diumenge a Tremp. Foto: Jordi Ubach


Els llibres més venuts al Pallars aquest Sant Jordi

 
Tanmateix, el llibre que ha liderat les vendes durant aquest Sant Jordi al Pallars ha sigut l'Arc de la perdiu, de Lola Abelló, tal com expliquen des de la llibreria La Singratalla de Tremp. El segueixen quatre novetats pallareses més, la novel·la de Pep Coll, Ruralisme de Vanesa Freixa, Mur al descobert de Lorena Farràs i Al llac de Maria Barbal.

Mentrestant, a les següents posicions destaquen Les nostres mares, de Gemma Ruiz, Por nuestra cuenta, traduïda per Hug Roger Figuera i Elisenda Tuneu; les últimes novel·les de Javier Castillo i Dolores Redondo; el llibre de Crims de Carles Porta, mentre que La Vaca Margarita de Cinta Pintanúvols ha sigut el preferit entre el públic infantil.
 
Més enllà dels llibres venuts diumenge, que suposen entre el 10 i el 15% de les vendes anuals, la propietària de la llibreria La Singratalla, Marta Farré, destaca el "gran ambient" que s'ha generat al centre de Tremp durant la diada, fruit també de les múltiples propostes festives, com ara l'actuació dels Malfargats de Pallars. En aquest sentit, Farré assenyala que és un "encert" concentrar l'activitat al passeig. "Ha sigut un dels millors anys, per no dir el millor", celebra. 
 

La colla Malfargats de Pallars va ser un dels motius del «gran ambient» que es va viure al passeig de Tremp  Foto: Jordi Ubach


També ha sigut un encert, o més ben dit una gran sort, que el Sant Jordi d'enguany caigués en un diumenge, la qual cosa ha possibilitat que la diada comencés un dia abans. Dissabte, de fet, moltes activitats ja van donar el tret de sortida, com per exemple la firma de llibres per part d'autors com Vanesa Freixa, o Lola Abelló i Lorena Farràs l'endemà. Actes, reconeixen els llibreters, que han contribuït encara més a la venda d'exemplars.
 
Per la seva banda, els i les floristes del Pallars també tenen motius per somriure. Segons apunten a Pallars Digital, la venda de roses ha superat totes les previsions, especialment a Tremp, on la diada ja va arrencar motors durant el dissabte, malgrat el mal temps durant el matí.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació