Dissabte, 20 d'abril de 2024
rescat

Rescaten amb símptomes d'hipotèrmia un participant de la Caminada de les Carenes

La prova, que uneix les poblacions de Tremp i el Pont de Suert en la seva modalitat més exigent, ha comptat amb la participació de 403 persones

Jordi Ubach Llorens Tremp | 22 d'abril de 2023 a les 17:38
El participant, assistit per un agent rural, esperant l'arribada de l'equip de rescat | Agents Rurals
Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest dissabte en helicòpter un participant de la Caminada de les Carenes indisposat i amb símptomes d'hipotèrmia lleu. L'avís s'ha rebut a les 11:16 hores i l'han donat els Agents Rurals durant el seguiment de la cursa, després d'assistir en primera instància el senderista.  

Ràpidament s'ha activat l'helicòpter de rescat amb efectius del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) i un metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha arribat fins el lloc on es trobava el ferit, a la Serra de l'Estall, al terme municipal de Tremp. Allà s'ha fet l'atenció i extracció de l'home, que ha estat traslladat fins a una esplanada al Pont de Suert i des d'on s'ha fet el transfer a l'ambulància del SEM.

Un esdeveniment multitudinari amb més de 400 participants


La Caminada de les Carenes és una marxa de muntanya que uneix les poblacions d'El Pont de Suert (l'Alta Ribagorça) i Tremp en la seva modalitat més exigent, amb 52 quilòmetres de recorregut i 5.262 metres de desnivell acumulat. La prova s'ha celebrat aquest dissabte per 13a vegada i ha comptat amb la participació de 403 persones que no només han hagut d'afrontar els quilòmetres que conformen el recorregut, sinó també la pluja que ha caigut en alguns instants de la prova.

Al recorregut de 52 quilòmetres s'hi han inscrit 95 participants, on Marc Marin Camino, del Centre Excursionista de l'Alta Ribagorça amb un temps de 6 hores i 12 minuts, i Gemma Alfons Tort del Centre Excursionista de Súria, amb un temps de 8 hores i 35 minuts, han estat els més ràpids. 

La caminada ha comptat amb dos recorreguts més, un de 28 quilòmetres entre Adons i Tremp, i la ruta anomenada Carenetes, d'11 quilòmetres de distància, que va des de Gurp a Tremp. Al tram d'Adons a Tremp hi  han participat 230 persones, i les millors marques han estat Eudald Fumas Fontova, amb 3 hores i 9 minuts i Laia Farré Molins del Club d'Esqui Tremp, amb 3 hores i 43 minuts. Finalment, al trajecte d'11 quilòmetres, hi han participat 78 persones. Juan Martin Serrano i Sònia Ortiz Palacin han estat els primers en les seves respectives categories. 

Aquesta marxa, inclosa al Circuit Català de caminades de resistència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), és un dels esdeveniments esportius de referència a l'Alt Pirineu i Aran, i compta amb la participació d'esportistes i clubs d'arreu del territori català. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació