Dimarts, 16 de juliol de 2024
tren de la pobla

Les millores al servei del tren de la Pobla entraran en funcionament dilluns

FGC ha ampliat i ajustat l'oferta entre Lleida i el Pallars per captar nova demanda i donar més oportunitats de mobilitat

Pallars Digital La Pobla de Segur | 20 d'abril de 2023 a les 08:46
El tren de la Pobla, circulant en imatge d'arxiu | FGC
El proper dilluns 24 d'abril entraran en funcionament les millores que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha realitzat la línia del tren de la Pobla. Els canvis, referents als horarises van aprovar el passat mes de febrer en el marc de la Comissió de Seguiment del servei Lleida-La Pobla de Segur-Esterri d'Àneu, formada pels ajuntaments, el Consell del Jussà i els agents econòmics i socials del territori. Uns ajustos que van ser rebuts amb "satisfacció i optimisme" per part de les institucions de la comarca.

 
Concretament, entre setmana, es duran a terme els següents ajustos horaris: s'avançarà 15 minuts, a les 4:59 h, l'hora de sortida del primer tren de Lleida a la Pobla de Segur i s'avançarà també 15 minuts, a les 7.32 h, el tren que fins ara sortia de Lleida a les 7:47 h, per millorar la connexió amb el tren d'alta velocitat amb origen a Barcelona.

L'avançament de l'hora de sortida del primer tren de Lleida, a les 4:59 h, també implicarà que el primer tren des de la Pobla de Segur surti a les 6:53 h i arribi a Lleida 15 minuts abans, a les 8:26 h, perquè les persones puguin iniciar l'activitat a les 9 h.
 
En la mateixa línia d'ampliar i millorar el servei, els dos trens que fins ara circulaven entre Lleida i Balaguer al migdia, perllongaran el seu trajecte amb origen i destinació la Pobla de Segur. Així doncs, sortiran de Lleida a les 13:39 h i de La Pobla de Segur a les 13 h. Fins ara ho feien a les 13:30 h de Lleida i a les 14:08 h de Balaguer.

En cap de setmana, s'incorporaran tres noves circulacions comercials, els dissabtes i diumenges a les 5.27 h, de Lleida a Balaguer, i els dissabtes a les 19.38 h, de Balaguer a Lleida. Els ajustos, aplicats per Ferrocarrils, permetran millorar les connexions dels trens d'FGC amb els trens d'alta velocitat, que connecten Lleida amb Barcelona. A més, s'espera que aquestes mesures permetin captar un increment de demanda de 32.760 viatges/any.
 


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació