Divendres, 19 d'abril de 2024
Rescat

Passa la nit penjat en una paret a Terradets després de ferir-se escalant

Els Bombers van rescatar l'escalador i a quatre companys més, mentre que també van haver d'evacuar un excursionista de 60 anys a Lladorre

Pallars Digital Terradets | 17 d'abril de 2023 a les 08:36
Un efectiu dels GRAE durant l'operatiu de rescat, aquest diumenge de matinada | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest diumenge de matinada cinc escaladors que havien quedat bloquejats la via Cade de Terradets, al municipi de Castell de Mur. Segons expliquen des del cos, un cop arribats al cim, havien perdut la referència del punt en què es podia baixar fent ràpel.

L'avís d'emergència es va donar quan passaven 19 minuts de la mitjanit, i una dotació del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) va arribar en cotxe i després a peu fins al lloc on calia fer el rescat. Després de fer la paret, els efectius van assegurar quatre dels escaladors, i els van baixar fent ràpel.
   
Pel que fa al cinquè escalador, amb un cop a la cama, va haver de passar la nit amb dos efectius del GRAE en un sortint de la muntanya. Amb l'arribada del dia, va ser evacuat per un helicòpter i posteriorment donat d'alta a la unitat sanitaritzada dels Bombers i del SEM.

Encara durant el diumenge, els GRAE van haver de rescatar un excursionista de 60 anys accidentat mentre feia una travessa per la Borda de Ticó, al terme municipal de Lladorre. Després de ser atès per un equip sanitari dels Bombers i del SEM, va ser traslladat fins a l'aeroport de la Seu d'Urgell, on ja l'esperava una ambulància.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació