1 de 10
ruta dels llacs

Territori iniciarà a l'estiu les obres que completaran la Ruta dels Llacs entre Cellers i Salàs

Els treballs, que inclouen millores en camins existents o completar itineraris creuant la C-13 a diferent nivell, tenen un pressupost d’1,3 milions d’euros

Les autoritats visitant aquest dissabte l'estació de Cellers | Territori
per Pallars Digital, Cellers | 3 d'abril de 2023 a les 10:07 |
El Departament de Territori iniciarà a començaments d'aquest estiu les obres que permetran completar els trams Cellers-Salàs de Pallars i Balaguer-Sant Llorenç de Montgai de la Ruta cicloturística dels Llacs. Amb una inversió global de 2,6 milions d'euros, es desenvoluparan diverses actuacions que inclouen passos a diferents nivells per creuar la C-13 o millores en camins existents.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha visitat aquest dissabte Cellers, des d'on ha explicat que la Ruta dels Llacs és una de les nou rutes cicloturístiques que el Govern està desenvolupant en el marc del programa 2023-2025 de l'Estratègia Catalana de la Bicicleta, que té com a objectiu global assolir 500 nous quilòmetres d'aquests corredors que impulsen la bicicleta com a element turístic, d'oci i esportiu, de forma segura.


Per ara, ja s'ha executat bona part del tram Cellers-Salàs de Pallars conjuntament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, ja que coincidia amb el projecte desenvolupat pel mateix consell comarcal pel marge dret de la Noguera Pallaresa, entre els embassaments de Sant Antoni i Terradets

Ara el que s'ha impulsat, i que es començarà a executar ja aquest estiu, són diverses actuacions de millora en punts d'aquest tram que afecten estructures de la carretera C-13 o generen nous passos a diferent nivell. El departament els executarà directament amb una inversió d'1,3 milions d'euros. Entre altres actuacions, s'executarà un nou pas elevat sobre la C-13 a l'alçada de l'estació de Cellers, s'ampliaran els viaductes de l'embassament de Terradets i s'adequarà la C-13z, antic traçat de la C-13, en les immediacions de Salàs de Pallars.


L'altre paquet d'obres que també començarà a l'estiu és en el tram Balaguer-Sant Llorenç de Montgai, a la Noguera, de 12 quilòmetres i una inversió d'uns altres 1,3 milions. 

Un nou atractiu turístic pel Jussà


"La Ruta dels Llacs és una de les principals que tenim previstes dins l'Estratègia Catalana de la Bicicleta i quan estigui totalment executada disposarem d'un eix de via ciclable segur que serà un atractiu turístic més", va recalcar el conseller Fernàndez durant la visita a la zona, acompanyat de l'alcalde de Castell de Mur i president del consell comarcal, Josep Maria Mullol; el gerent del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Ardanuy, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Toni Segarra.

La Ruta dels Llacs transcorre per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, paral·lelament i complementaria a la línia Lleida-la Pobla de Segur d'FGC. Un cop completada totalment, tindrà 107 quilòmetres de longitud, dels quals 80 quilòmetres seran pedalables i els 27 restants, entre Sant Llorenç de Montgai i Cellers, es faran en combinació amb el ferrocarril.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació