Dimecres, 24 d'abril de 2024
joves

Arrenca el projecte «Ocell de Foc» a l'Alt Pirineu i Aran per fomentar el benestar del jovent

El programa del Departament d’Empresa i Treball uneix sis entitats a sis comarques per donar resposta a una gran necessitat del jovent

Pallars Digital Pallars | 10 de març de 2023 a les 11:34
Primera trobada presencial dels nuclis d'Ocell de Foc de tot Catalunya a Barcelona | Ocell de Foc Alt Pirineu i Aran
L'Alt Pirineu i l'Aran ha arrencat recentment el projecte Ocell de Foc. Es tracta d'un programa impulsat des del Departament d'Empresa i Treball que uneix sis entitats de sis comarques per donar resposta a una gran necessitat del jovent de la demarcació. La cooperativa Alba Jussà actua com a entitat guia i com a representant de l'agrupació, i l'encarregada de coordinar la resta que formen part del nucli impulsor del projecte.

Les entitats entinella són les que executen el projecte i cooperen per l’acompliment dels objectius del programa. Concretament, es tracta d'Aran Salut (Val d'Aran), l'Associació Reintegra (Pallars Jussà i Sobirà), la Fundació Antisida Lleida (Alta Ribagorça), la Fundació Privada ADIS (Cerdanya) i la Fundació Privada Integra Pirineus (Alt Urgell).
 
Paral·lelament, també formen part del programa les entitats satèl·lit, que tenen la funció de donar suport al projecte i l’acompanyen per afavorir-ne l’èxit i la viabilitat. El programa està adreçat a joves d’entre 16 i 30 anys que viuen a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Es prioritzen aquells que presentin alguna problemàtica de salut mental en el moment actual, o bé que la puguin presentar en un futur pròxim. L’objectiu final del programa és acompanyar el jovent, oferint les eines i els recursos necessaris per aconseguir la seva inserció laboral o la recuperació del seu itinerari formatiu.

Es tracta d’un espai on els i les joves poden fer xarxa amb altres, informar-se dels recursos i oportunitats del territori, exposar les seves idees i crear una comunitat. Per tant, l’Ocell de Foc pretén donar resposta a les necessitats derivades de l’atur juvenil i de l’abandonament prematur dels estudis, que sovint està associat a un detriment en la salut mental i física d’aquests joves, a probabilitats més grans de patir desocupació de llarga durada, a tenir salaris baixos o condicions de feina precàries, entre altres.
 
Per aquest motiu, en la iniciativa s’ofereixen cinc serveis: servei d'informació de prevenció i de lluita en contra de l'estigma de la salut mental i l'abandonament educatiu a la comunitat propera; servei d’atenció grupal al col·lectiu de joves en general; servei niu de projectes i d'iniciatives juvenils; servei de coaching i assessorament als i les joves; punt de trobada del nucli Ocell de Foc


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació