Divendres, 19 d'abril de 2024
Meteorologia

Alerta per fortes ventades a tot el Pallars fins dissabte al migdia

Cal extremar sobretot les precaucions en la conducció i en totes les activitats a l'aire lliure a les zones afectades pel vent

Pallars Digital Pallars | 10 de març de 2023 a les 08:34
Arbres caiguts a la zona del parc del Pinell l'estiu passat | Ribert E.
Protecció Civil de la Generalitat ha activat, d'acord amb les noves previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la fase d'Alerta del Pla Especial d'Emergències per risc de vent, Ventcat, per fortes ratxes de vent aquest divendres al Prepirineu i el Pirineu que s'allargarà fins dissabte al migdia.


Segons el Servei Meteorològic de Catalunya es preveu un episodi de vents de component oest amb ratxes que podran superar els 72 quilòmetres per hora aquest divendres i fins al migdia de dissabte a la meitat oest de Catalunya i es podrà estendre fins al Ripollès.
   
Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l'aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d'elements estructurals a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació